Kinderen met visuele beperking leven zich uit bij Bounz & Visio

Foto: Rob Gieling

Op 8 februari 2015 bieden Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen en BOUNZ Nijmegen een groep kinderen met een visuele beperking de mogelijkheid om hun grenzen te verkennen op de trampolines in het Honigcomplex. Wethouder Helmer-Englebert van sport is ook aanwezig bij het evenement.
image001 (1)
Sport en beweging niet vanzelfsprekend
Visio in Nijmegen organiseert elk jaar een uitje voor jonge slechtziende en blinde cliënten. Het gaat hierbij om kinderen tot 12 jaar, samen met hun broers, zusjes en ouders. Zo is er in voorgaande jaren een bezoek gebracht aan het Arnhems Openluchtmuseum en de dierentuin. Dit jaar ligt de focus op beweging. Erik Arnoldussen, zelfstandigheidsbegeleider bij Visio: “Voor kinderen met een visuele beperking is sport en beweging vaak minder vanzelfsprekend. Juist door sport en beweging leren zij hun grenzen kennen, samenwerken, en worden ze zich bewust van hun eigen lichaam”.

Zelfvertrouwen opbouwen
BOUNZ Nijmegen heeft een arena die bestaat uit 32 geschakelde trampolines en een 24 meter lange tumbelingbaan. Jong en oud kunnen zich in dit sportpaleis uitleven en samen veilig spelen en sporten. Tanja Scheepers van BOUNZ Nijmegen, eigenaresse, legt uit waarom ze de samenwerking met Visio zijn aangegaan: “Voor de slechtziende en blinde kinderen is het een veilige manier om te sporten, samen met hun familie, hun grenzen te verleggen, zelfvertrouwen op te bouwen en te leren samenwerken. Daar dragen wij graag aan bij vanuit onze visie op maatschappelijk ondernemen! ”

Bij Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, kan iedereen terecht met vragen over slechtziend of blind zijn. Visio biedt informatie en advies, maar ook verschillende vormen van onderzoek, begeleiding, revalidatie, onderwijs, arbeid en wonen. Deze diensten zijn er voor mensen die slechtziend of blind zijn, ook als zij daarnaast een verstandelijke, lichamelijke of andere zintuiglijke beperking hebben. Persoonlijk en professioneel betrokkenen kunnen bij Visio terecht voor informatie en deskundigheidsbevordering. Meer informatie over het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen is te vinden op www.visio.org<http://www.visio.org/>.

BOUNZ Nijmegen is een enorm succes voor iedereen die wil bewegen met plezier. Naast vrij springen, feestjes en bedrijfsuitjes biedt Bounz ook de mogelijkheid om lessen te volgen zoals BounzTricks, BodyBounz, BootcampBounz. Bounz helpt mensen de drempel te nemen om op een plezierige manier weer in beweging te komen. Schoolklassen maken reeds veelvuldig gebruik van Bounz om hun klassenuitje te vieren en sportverenigingen zien in Bounz een ideale manier om ook naast de reguliere training in beweging te blijven. Daarnaast biedt Bounz mogelijkheden voor revalidatietrajecten en speciale groepen. Bounz is een Calibris erkend leerbedrijf en biedt het jongeren mogelijkheden voor stages en leerwerk trajecten. In 2011 is Bounz verkozen tot Proeftuin van het NOC*NSF in het kader van de ontwikkeling van nieuwe sport- en spelvormen. Bounz Nijmegen is gevestigd aan de Waalbandijk 20, in het voormalige Honigcomplex. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen