Parkeertarieven omhoog, bezetting winkelpanden omlaag

Gisteren was er nog positief nieuws van de VVD Nijmegen, de politieke partij wil investeren in de binnenstad en daardoor de leegstand in het centrum tegen gaan. Maar investeren is niet voldoende om de binnenstad te redden.

Met de stijgende parkeertarieven blijven de klanten liever thuis en doen hun aankopen online, lekker makkelijk en voordelig. De parkeertarieven in Nijmegen stijgen tot absurde hoogte, en is zeker mede oorzaak aan de leegstand in de stad. Met ‘moeders de vrouw’ even de stad in en een bakkie doen kost al snel € 6 aan parkeerkosten, een bedrag waarvoor je online al een leuk kledingstukje voor kunt kopen.

Sinds 2010 zijn de parkeertarieven volgens Detailhanden Nederland met ongeveer 250% gestegen. Zo koste een uurtje parkeren op Kefkenbos in 2010 nog maar een euro, nu is dat al € 2,55. Deze stijging zien we ook terug op andere parkeerplaatsen zo meld de organistatie. Helaas zijn de lonen niet met hetzelfde percentage gestegen.

De gemeente ontkent deze stijging en verklaart dat de stijging slechts 20% is. Een uur parkeren koste in 2010 maar liefst €2,10 zo verklaard de gemeente.

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen