Leisurelands is de nieuwe naam van RGV

Foto: leisureland

Leisurelands is de nieuwe naam van RGV. Gisterende werd de nieuwe naam officieel gelanceerd tijdens een ontmoeting met de aandeelhouders. Leisurelands wordt gehanteerd als de nieuwe handelsnaam. De namen van de recreatiegebieden die Leisurelands in eigendom heeft, blijven ongewijzigd. Met deze nieuwe naam slaat het bedrijf een nieuwe weg in en wil het zich hiermee verder profileren en professionaliseren in de vrijetijdssector.

image001

Recreatiebedrijf Leisurelands timmert hard aan de weg. Het bedrijf dat in de jaren ’60 is ontstaan als stichting is inmiddels uitgegroeid tot een grote commerciële speler in de vrijetijdsbranche in Nederland. Leisurelands heeft twintig dagrecreatieterreinen in eigendom. Jaarlijks trekken deze gebieden tussen de vier en vijf miljoen bezoekers. De recreatieterreinen zijn gelegen op de Veluwe, in het Rijk van Nijmegen en in de Achterhoek en Liemers.

Voorloper in recreatieland
Doordat Leisurelands sinds 1999 verzelfstandigd is en sinds die tijd geen subsidie meer ontvangt, opereert het bedrijf op commerciële voet. De inkomsten komen voort uit parkeergelden, huur, erfpacht en evenementen. Het bedrijf maakt winst en kan door de inkomsten de enorme kostenpost voor het onderhoud van de terreinen dekken. Hiermee is Leisurelands een voorloper in recreatieland. De van oudsher bestaande recreatieschappen in de rest van Nederland leven nog grotendeels op de oude (subsidie gedreven) voet voort.

Duurzaam recreëren
Er is gekozen voor de pay off ‘duurzaam recreëren’. Leisurelands is op vele vlakken duurzaam bezig. Duurzaamheid staat dan ook hoog in het vaandel. Op recreatiegebied Zeumeren bijvoorbeeld wordt warmte en elektriciteit opgewerkt door middel van biomassa en biovergassing. Met het snoeiafval van de recreatiegebieden worden de biomassa- en biovergassingsinstallatie gevoed om duurzaam energie op te wekken. Ook zijn de regiokantoren voorzien van houtkachels om de ruimtes, die veelal niet de hele dag worden gebruikt, te verwarmen met hout van de eigen terreinen. Daarnaast zijn de laatste jaren de meeste (regio)kantoren voorzien van zonnepanelen.

Bij Leisurelands draait duurzaamheid niet alleen om alternatieve energiebronnen, maar tevens om duurzame relaties en het investeren in nieuwe initiatieven in de vrijetijdssector. Leisurelands werkt bij al haar activiteiten aan een optimaal evenwicht tussen de 3 P’s: ‘People’ (het gastvrij en veilig ontvangen van bezoekers), ‘Planet’ (passend voor wat betreft het landschap en de leefomgeving) en ‘Profit’ (duurzame winstgevendheid, gericht op de lange termijn). Tenslotte is er een breed scala aan samenwerkingsverbanden en Leisurelands deelt haar kennis en bouwt dit uit.

Visie van Leisurelands
In de visie van Leisurelands hebben de stranden, ook wel ‘het strand om de hoek’ genoemd enorm potentieel. Maar de consument van vandaag de dag is niet meer dezelfde als de consument waarvoor de gebieden ooit in de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw zijn aangelegd. Door de concurrentie van koopzondagen en goedkope vliegreizen komt de bezoeker niet meer vanzelf. Verbreding van het aanbod en verlenging van het seizoen zijn toverwoorden om het bezoek vast te houden en de recreatiegebieden ook op lange termijn aantrekkelijk te houden. In de visie van Leisurelands staan de stranden aan de vooravond van een belangrijke professionaliseringsslag waarbij deze pareltjes aan het binnenwater worden opgepoetst en klaargemaakt voor een zonnige toekomst.

Leisurelands is klaar voor die toekomst.

Kom meer te weten over Leisurelands op www.leisurelands.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen