Burgemeester deelt lintjes een dag te vroeg uit

Foto: Beeldcitaat Omroep Gelderland

Hubert Bruls, de burgemeester van Nijmegen, heeft donderdag een aantal lintjes uitgedeeld. Dat was niet de bedoeling, laat de Kanselarij der Nederlandse Orden weten. Die lintjes mogen alleen op vrijdagochtend uitgereikt worden.

“In Nijmegen worden dit jaar 17 lintjes uitgereikt, vorig jaar waren dit er 27. Het is praktisch niet te realiseren om alle lintjes te overhandigen op 1 ochtend als je, zoals ik, persoonlijk naar de mensen toe wil”, reageert de woordvoerder van de burgemeester naar de Gelderlander.

De Kanselarij heeft Bruls desondanks laten weten dat het de bedoeling is dat de lintjes alleen op vrijdagochtend worden uitgereikt. “Normaliter worden alle lintjes vóór 12.00 uur uitgereikt op de dag die daarvoor jaarlijks wordt vastgesteld door het ministerie van Binnenlandse Zaken in samenwerking met de Kanselarij”, aldus een woordvoerster. “Dat is de feestelijke dag die we hiervoor hebben afgesproken. Vrijwel altijd is dat de laatste werkdag vóór Koningsdag. Het is niet de bedoeling dat we van die traditie afwijken.”

Bruls trekt zich niets aan van de vermaning.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen