Student HAN ontwikkelt beha-aankleedhulpmiddel

Roel Derks, student Ergotherapie op de HAN, heeft een beha-aankleedhulpmiddel ontworpen. “Een gat in de markt”, zegt de tweedejaars student zelfverzekerd aan de Gelderlander.

De Efibra, zoals Derks zijn uitvinding heeft genoemd, is een hulpmiddel voor vrouwen die eenhandig zijn door een ziekte of aandoening en hierdoor belemmeringen ondervinden tijdens het aankleden. Het is een hulpmiddel voor het eenhandig aantrekken van een beha.

Veel vrouwen met een aandoening aan de schouder, arm of hand ondervinden problemen om dit zelfstandig uit te kunnen blijven voeren. Met het product van Roel kunnen zij zo lang mogelijk de regie over hun leven behouden.

‘Extra hand aan de muur’

Roel heeft de naam Efibra zelf bedacht. Efi staat voor de afkorting ‘easy, feminine en independent’ oftewel ‘makkelijk, vrouwelijk en onafhankelijk’.

“Uiteraard in het Engels, want je hebt niet alleen in Nederland vrouwen die door een verlamming of een andere aandoening op een hulpmiddel aangewezen zijn bij het vastmaken van hun bustehouder. De Efibra is een extra hand aan de muur in de slaap- of badkamer”, vertelt hij aan de Gelderlander.

Beste uitvinding

Medestudenten zien potentie in het product. “Doe mee aan ‘Het beste idee van Nederland’ op tv”, moedigen ze hem aan.

Roel blijft er nuchter onder. “Mijn uitvinding is maar voor een beperkte doelgroep, voor vrouwen die niet zelfstandig hun beha kunnen omdoen. Ik wil het eerst verder gaan ontwikkelen”.

Lees hier het gehele interview met Roel over zijn bedrijfje Efibra.

Lees ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen