Seksspeeltjes het meest populair in Gelderland, Overijssel en Flevoland

Foto:

Erotische webshop EasyToys heeft het masturbatiegedrag van Nederlanders in kaart gebracht. Aan de hand van een grootschalig onderzoek onder haar klanten, heeft het bedrijf uit Veendam een duidelijk beeld gekregen van het seksuele welzijn in Nederland met betrekking tot solosex en het gebruik van seksspeeltjes.

Daarbij werden ook de verschillen in gedrag tussen de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland onder de loep genomen.

Masturbatieonderzoek

Met het recente onderzoek naar het masturbatiegedrag in Nederland, probeert EasyToys op een ludieke manier het thema zelfliefde bespreekbaarder te maken. “De kracht van een regelmatige solo-sessie wordt naar onze mening flink onderschat. Het is niet alleen fijn en (ont)spannend, maar ook gezond en een ware toevoeging aan je zelfvertrouwen en seksleven”, aldus de website van het merk.

Bijna iedereen doet aan solosex

Meer dan 1.000 deelnemers deelden aan de hand van een uitgebreide vragenlijst hun masturbeergedrag met de online webwinkel. Wat blijkt: solosex is ons in Nederland niet vreemd. Meer dan 90% van de ondervraagden gaf aan regelmatig tijd te maken voor een ontspannende solo-sessie. We vinden het misschien allemaal lastig om het er over te hebben, maar vrijwel iedereen masturbeert. Dat geven de verschillende statistieken op de website van EasyToys duidelijk weer.

Hoe staan we ervoor?

Aan de hand van verschillende illustraties worden ook de onderlinge verschillen tussen mannen en vrouwen, maar bijvoorbeeld ook tussen de provincies onderling, duidelijk in beeld gebracht. Opvallend is dat inwoners van de provincies Gelderland, Overijssel en Flevoland veel vaker seksspeeltjes bij het masturberen betrekken dan de rest van Nederland.

In Gelderland zijn de nachtkastjes het best gevuld. Maar liefst 85% van de ondervraagde vrouwen uit deze provincie gaf aan een speeltje te gebruiken bij het masturberen. Ook de vrouwen uit Overijssel en Flevoland zijn niet geheel onbekend met sextoys. In Overijssel gebruikt 60% van de vrouwen weleens een speeltje tijdens een solo-moment en in Flevoland ligt dit percentage rond de 50%. Hoewel er ook steeds meer mannen zijn die de voordelen van de speeltjes inzien of eens willen experimenteren, wint handvaardigheid bij de mannen nog altijd in populariteit.

Dagelijkse gang van zaken

De cijfers van het onderzoek geven EasyToys wellicht een indicatie waar in ons land nog terrein te winnen is, maar dragen vooral bij aan het bespreekbaarder maken van dit – volgens het onderzoek – dagelijkse ritueel. Masturberen is niet iets waar je je voor hoeft te schamen, maar voor de meeste mensen een dagelijkse, of in ieder geval regelmatige, gang van zaken.

Goede resultaten voor Easytoys

EDC Retail, het bedrijf achter de webwinkel EasyToys, behaalde afgelopen jaar een recordomzet van om en nabij de 65 miljoen euro. De cijfers van het huidige jaar laten eveneens een stijgende lijn zien.

Reacties