Koninklijke Onderscheiding voor boegbeeld van het Mariken huis

Foto: Marikenhuis

Bij de jubileumconferentie over verleden, heden en toekomst van het Marikenhuis in cultuurhuis de Lindenberg, ontving scheidend voorzitster Yvon ten Brummelhuis op 9 november een Koninklijke Onderscheiding uit handen van burgemeester Hubert Bruls.

Yvon ten Brummelhuis is daardoor nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Maatschappelijke betrokkenheid

Koninklijke OnderscheidingZe kreeg de onderscheiding niet alleen voor haar  verdiensten in het Marikenhuis, maar ook voor haar grote maatschappelijke betrokkenheid in de organisaties waar zij in dienst was. In het begin van haar carrière werkte ze als fysiotherapeut in een instelling voor mensen met meervoudige beperkingen. In die periode startte ze ook een studie orthopedagogie om deze moeilijke doelgroep nog beter te kunnen helpen.

Raad van Toezicht

Ze studeerde af bij de specialisatie Verstandelijk gehandicapten en daarnaast deed ze de extra specialisatie Lichamelijk en zintuiglijk gehandicapten. Met die extra bagage werkte ze in veel zorginstellingen en was lid van de Raad van Toezicht bij diverse zorgorganisaties. Ook is Yvon sinds vier jaar lid van de geschillencommissie Gehandicaptenzorg.

Oprichtster Marikenhuis

Koninklijke OnderscheidingYvon ten Brummelhuis was een van de initiatiefnemers voor de oprichting van het Marikenhuis. En al vanaf de oprichtingsdatum in 2013 is ze voorzitter van de stichting Marikenhuis. Maar zij is meer dan een voorzitter, Yvon was en is de drijvende kracht achter het Marikenhuis. Citaat uit een van de aanbevelingsbrieven: “Yvon ten Brummelhuis is een voorbeeld voor anderen. Ze heeft belangeloos en uit menslievendheid een bijzondere prestatie geleverd, nl mensen geïnspireerd en gemotiveerd om de handen in elkaar te slaan en samen, uit het niets, een organisatie, met impact op zorg en samenleving helpen opzetten.”

Het Marikenhuis was, is en blijft trots op ‘founding mother’ Yvon ten Brummelhuis!!

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen