Terugroepactie Zeeman Keukengerei wegens kankerverwekkende stoffen

Foto: Zeeman

Winkelketen Zeeman roept een set keukengerei met houten handvat terug. Het keukengerei voldoet niet aan de wettelijke normen voor veilig gebruik en is een gezondheidsrisico.

Uit onderzoek is gebleken dat bij gebruik meer primaire aromatische amines kunnen vrijkomen dan wettelijk is toegestaan. Deze primaire aromatische amines zijn kankerverwekkende stoffen die ontstaan uit zwarte kleurstoffen. Bij gebruik van dit keukengerei kunnen er schadelijke hoeveelheden van deze stoffen in het eten terecht komen. Dat kan op lange termijn een gezondheidsrisico vormen.

Welke artikelen

De terugroepactie geldt voor het keukengerei met houten handvat met artikelnummer 70264 dat is verkocht van juni 2021 tot en met 14 maart 2022.
Als je dit keukengerei met houten handvat hebt, gebruik het dan niet meer. Je kunt het terugbrengen naar een filiaal van Zeeman. Het aankoopbedrag krijg je terug.

Meer weten?

Wil je meer weten over deze terugroepactie van Zeeman? Neem dan contact op met de winkelketen via telefoonnummer 0172 – 482 911 (bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur) of stuur een e-mail naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen