Acht masteropleidingen Radboud beste van het land, zeven topopleidingen

Datum bericht: 8 maart 2018

Acht masteropleidingen van de Radboud Universiteit zijn, volgens de Keuzegids Masters 2018, de beste van het land binnen het eigen vakgebied. Bovendien krijgen niet minder dan zeven masteropleidingen het predicaat topopleiding. De Keuzegids Masters vergelijkt alle masteropleidingen aan Nederlandse universiteiten. Kennismaken met de masteropleidingen van de Radboud Universiteit kan op de masterdag van 10 maart 2018.

Masteropleiding met predicaat topopleiding*

Deze zeven masteropleidingen behoren volgens de Keuzegids Masters 2018 tot de top van het Nederlandse onderwijs. (Zie voor toelichting op wat een topopleiding is, de * onder Beoordeling):

ma18_topopleiding_highres

Masteropleidingen met een eerste plaats

Deze acht masters zijn volgens de Keuzegids Masters 2018 de beste van het land binnen het eigen vakgebied:

Beste opleidingen in hun vakgebied Keuzegids Masters 2018

Beoordeling

Bij de beoordeling kijkt de Keuzegids onder meer naar het contact met docenten, samenhang van het onderwijsprogramma en de kwaliteit van de onderwijsfaciliteiten. De Keuzegids baseert zich voor 80 procent op de mening van studenten en voor 20 procent op oordelen van de NVAO, de landelijke keuringsinstantie voor het hoger onderwijs.
* Opleidingen met minstens 76 van de in totaal 100 punten behoren tot de top van het Nederlandse onderwijs en behalen daarmee het predicaat topopleiding.

Masteropleidingen Radboud Universiteit

Meer informatie over alle masteropleidingen aan de Radboud Universiteit is te vinden op www.ru.nl/master

Kom naar de Masterdag aan de Radboud Universiteit op 10 maart 2018


Bron: Radboud Universiteit