Voorbeschouwing N.E.C. – FC Volendam

Foto:

Voorbeschouwing N.E.C. – FC Volendam | nec-nijmegen.nl

Geschreven door Teun van Thiel

Eindelijk wist N.E.C. afgelopen vrijdag weer eens een uitwedstrijd te winnen. Na vier uitnederlagen op rij was het in Waalwijk RKC dat met 2-0 over de knie ging en nu is het taak om ook in de Goffert weer de volle buit te pakken. Gast in de Goffert is vanavond FC Volendam, dat op de dertiende plaats in de Jupiler League staat.

Ook FC Volendam wist afgelopen vrijdag te winnen. In het eigen Kras Stadion waren de Volendammers na een spannende tweede helft FC Eindhoven met 3-2 de baas. De winnende treffer werd vlak voor tijd gemaakt door middenvelder Joey Veerman, die dit seizoen al zeven keer scoorde. FC Volendam kende een zeer matige eerste seizoenshelft, maar begon direct na de winterstop veelbelovend. De eerste vier wedstrijden op rij werden gewonnen, waardoor de ploeg stappen op de ranglijst maakten. Na die uitstekende serie volgden in de laatste vier wedstrijden twee verliespartijen (uitwedstrijden tegen De Graafschap en Telstar) en twee overwinningen in eigen huis (FC Dordrecht en FC Eindhoven). Topscorer in de ploeg van trainer Misha Salden is spits Enzo Stroo, die tot dusverre dertien keer wist te scoren. De assists komen meestal van rechtsbuiten Nick Doodeman, die al twaalf keer een treffer voorbereidde.

Eerder dit seizoen wist N.E.C. in Volendam een 2-0 overwinning te boeken. Na een doelpuntloze eerste helft was het in de tweede helft twee keer raak. Doelpuntenmakers waren Sven Braken en Arnaut Groeneveld. Tegen FC Volendam heeft trainer Pepijn Lijnders weer genoeg te kiezen. Op het moment van schrijven zitten alleen Mohamed Rayhi en Suently Alberto nog in de lappenmand, dus de Nijmeegse oefenmeester heeft opties genoeg. Qua wedstrijdresultaat is er in eigen huis eigenlijk maar één optie: winnen en op die manier goede zaken doen in te race om promotie naar de Eredivisie.  Voor FC Volendam is een overwinning vooral belangrijk in de strijd om de titel in de derde periode, waarin de Noord-Hollanders de vierde plaats op de ranglijst bezetten. Belangen aan beide kanten dus. Aan de mannen van trainer Pepijn Lijnders de taak om de belangen aan Nijmeegse zijde nét wat zwaarder te laten wegen en de drie punten ‘gewoon’ in Nijmegen te houden: we gaan ervoor!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven

Bron: NEC