N.E.C. herovert koppositie na 3-0 winst op FC Volendam

In een regenachtig Goffertstadion heeft N.E.C. een 3-0 overwinning geboekt op FC Volendam. In de eerste helft waren Arnaut Groeneveld en Calvin Verdonk de doelpuntenmakers en na rust deed Guus Joppen nog een duit in het zakje. Door de overwinning en gelijktijdige verliespartij van Jong Ajax staan de Nijmegenaren na vanavond weer bovenaan de ranglijst van de Jupiler League.

Na goed doorjagen van Achahbar claimden de Nijmegenaren al na één minuut een penalty, maar scheidsrechter van Boekel weigerde meer toe te kennen dan slechts een hoekschop. Vrijwel meteen daarna kreeg Kadioglu een levensgrote mogelijkheid, maar de middenvelder kon de bal van dichtbij niet binnenwerken na een verre inworp van Guus Joppen. Toen er een kleine tien minuten waren gespeeld viel een lange bal van FC Volendam over de Nijmeegse verdediging heen en kon Enzo Stroo alleen op Joris Delle af, maar wist Wojciech Golla nog nét op tijd in te grijpen omdat de aanvaller te lang treuzelde.

Ruim twintig minuten waren gepasseerd toen de eerste poging op doel van de wedstrijd genoteerd werd: Achahbar werd vrijgespeeld door Kadioglu en schoot in met rechts, maar zijn poging werd gekeerd door doelman Verhulst. Twee minuten later was het echter wel raak voor de Nijmegenaren. Arnaut Groeneveld schoot een vrije trap ineens op goal en verraste daarmee iedereen, inclusief de Volendamse doelman: 1-0 voor N.E.C. De vleugelaanvaller stond ook aan de basis van de volgende kans, toen hij met de bal aan de voet goed wachtte op de opstomende Verdonk en de bal vervolgens op het juiste moment meegaf, maar de linksback wist oog in oog met Verhulst niet af te ronden. Een gemiste kans die de Nijmegenaren bijna duur kwam te staan, want na balverlies op het middenveld van Kadioglu dook Enzo Stroo voor de tweede maal in zijn eentje op voor Joris Delle. Dit keer mikte hij met zijn linkerbeen net naast de goal, maar N.E.C. leek er niet van te schrikken. De Nijmegenaren zochten direct weer de aanval, waardoor Mart Dijkstra in staat werd gesteld om vanaf een meter of tien raak te schieten maar hier niet in slaagde.

Vlak voor rust dwong Langil, nadat hij kort daarvoor geblesseerd was blijven liggen, doelman Verhulst tot een uiterste inspanning om de bal in de korte hoek te keren. In de daaropvolgende corner maakte N.E.C. weer bijna de 2-0, maar ook nu vormde keeper Verhulst met een katachtige reflex een sta in de weg. De Nijmegenaren leken geen genoegen te nemen met de 1-0 ruststand, want de ploeg van Pepijn Lijnders drong nog aardig aan. Met succes, zo bleek in 45e minuut: Na een goede aanval liep Calvin Verdonk de bal bij de tweede paal binnen, waardoor alle verdedigers van N.E.C. dit seizoen nu minstens één keer hebben gescoord

N.E.C. begon de tweede helft met dezelfde namen als die in de eerste helft op het veld stonden. Nog binnen twee minuten had N.E.C. al twee corners verdiend, dus de intentie was duidelijk. De grootste kans kort na rust was bestemd voor Arnaut Groeneveld, die na een prachtige steekbal van Kadioglu helaas niet koelbloedig genoeg bleek in de afronding. Ook Dijkstra probeerde het daarna nog van afstand, maar hij wist de Nijmeegse aanvalsdrang niet te belonen. Na 56 minuten voetballen lukte Guus Joppen dat wél. Uit een voorzet van Groeneveld kopte de rechtsback beheerst binnen in de verre hoek: 3-0 N.E.C. Het scheelde niet veel of diezelfde Groeneveld maakte na een succesvolle individuele actie zijn tweede van de wedstrijd en het vierde doelpunt van de avond, maar hij strandde in de korte hoek op de meermaals geteste doelman Verhulst. Vijf minuten later trof hij na een goede combinatie met Verdonk hetzelfde lot, maar de 4-0 hing duidelijk in de lucht.

Een kwartier voor tijd, nadat Groeneveld en ook Kadioglu bij vlagen nogmaals hun klasse hadden geëtaleerd, deed FC Volendam vrijwel uit het niets wat terug. De kopbal uit een corner spatte echter buiten het bereik van Delle uiteen op de lat. Daarna kabbelde de wedstrijd in een drijfnatte Goffert voort richting het laatste fluitsignaal, terwijl Jari Schuurman, Ted van de Pavert en Janio Bikel inmiddels hun intrede op het veld hadden gedaan. N.E.C. speelde de wedstrijd uiteindelijk probleemloos uit en de 3-0 overwinning was meer dan terecht. Vervolgens werd de uitslag van Jong Ajax, een 0-2 nederlaag tegen Go Ahead Eagles, dan ook met gejuich op de tribunes ontvangen omdat de Nijmegenaren zich daardoor weer koploper van de Jupiler League mogen noemen.

New York Pizza Man of the Match: Arnaut Groeneveld

Het bericht N.E.C. herovert koppositie na 3-0 winst op FC Volendam verscheen eerst op nec-nijmegen.nl.

Bron: NEC