Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – N.E.C.

Foto:

N.E.C. – Jong FC Utrecht seizoen 2017-2018

Het zijn drukke tijden voor de ploegen in de Jupiler League. Na de wedstrijden van afgelopen vrijdag, staat vanavond alweer een complete speelronde op het programma. Voor N.E.C. betekent het een uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht, de nummer laatst op de ranglijst. N.E.C. zelf staat na de wedstrijd van afgelopen vrijdag juist weer bovenaan.

N.E.C. speelde vrijdag een goede wedstrijd tegen FC Volendam. Er werd met 3-0 gewonnen door doelpunten van Groeneveld, Verdonk en Joppen en als de ploeg van trainer Pepijn Lijnders het vizier net wat scherper had afgesteld, dan had de score nog een stuk hoger kunnen uitvallen. Kansen waren er namelijk in overvloed tegen de Volendammers. Het zal de ploeg vertrouwen geven voor de wedstrijd van vanavond.

In Jong FC Utrecht treft N.E.C. zoals gezegd de nummer laatst van de Jupiler League. Toch is de ploeg van trainer Robin Pronk met name in de thuiswedstrijden de laatste tijd goed bezig. De laatste thuiswedstrijd, tegen FC Den Bosch, eindigde in 1-1, terwijl de twee thuiswedstrijden daarvoor (tegen Jong Ajax en RKC) zelfs werden gewonnen. N.E.C. zal dus gewaarschuwd zijn, al helemaal omdat het nu eenmaal een maandagavondwedstrijd is en FC Utrecht op de maandagen dikwijls kan beschikken over spelers als Giovanni Troupée, Patrick Joosten en Dario Dumic…ons welbekend. Afgelopen vrijdag verloor Jong FC Utrecht in Maastricht overigens met 3-1 van MVV.

De entourage zal vanavond in Utrecht heel wat minder zijn dan die van afgelopen vrijdag in de eigen Goffert, maar daar mag het qua prestaties uiteraard niet aan liggen. Naar verwachting stuurt Pepijn Lijnders dezelfde elf namen het veld in als tegen FC Volendam. Iedereen is die wedstrijd ongeschonden uitgekomen en omdat er ook geen schorsingen zijn, ontbreken nog altijd alleen de geblesseerde Mohamed Rayhi en Suently Alberto.

Bron: NEC