N.E.C. – FC Oss in de media

Maandagavond won N.E.C. in eigen huis met 2-1 van streekgenoot FC Oss. Nadat de bezoekers al vroeg in de tweede helft de score openden, kwamen de Nijmegenaren direct daarna op gelijke hoogte door een doelpunt van Arnaut Groeneveld. De winnende en tweede treffer kwam ruim twintig minuten voor tijd op naam van Ferdi Kadioglu. Hieronder lees je wat de media na afloop van de zege zoal schreven.

De Gelderlander

Met een werkelijk schitterende treffer verzorgde Arnaut Groeneveld de gelijkmaker namens de Nijmegenaren, nadat Fatih Kamaçi de score al geopend namens FC Oss. “In de eerst helft waren we de bovenliggende partij en dus gingen we met goede moed de tweede helft in. Dat zij vervolgens zo snel de 0-1 maken hoort ook bij voetbal, helaas. Daar kregen we als team een klap van en dus ben ik blij dat ik voor 1-1 kon zorgen. Dit laten we ons niet overkomen, dacht ik.” Met negen goals en vijftien assists is de vleugelaanvaller bezig aan een uitstekend seizoen en ook bij de tegenstanders is dat niet onopgemerkt gebleven. “Ik merk wel dat veel teams mij goed in de gaten houden. Ook tegen FC Oss werd ik vanavond weer dubbel gedekt, dat is bijna altijd zo. Hun trainer riep vanaf de zijkant dat ze me nooit vrij moesten laten en ook de wisselspelers waren naar me aan het roepen. Maar dat doet me niks, ik geloof in mijn eigen kracht.”

Waar N.E.C. won, kwam koploper Fortuna Sittard niet verder dan een gelijkspel in Waalwijk. Zodoende hebben de Nijmegenaren het kampioenschap weer in eigen hand. “We werden helemaal gek in de kleedkamer. Het klinkt misschien gek, maar ondanks alle tegenslagen zijn we er altijd in blijven geloven”, besloot Groeneveld.

Omroep Gelderland

Na afloop van het duel tegen FC Oss stond Ted van de Pavert voor de camera van Omroep Gelderland. “Natuurlijk ben ik blij dat Fortuna gelijk heeft gespeeld. We hebben het weer in eigen hand, bizar”, laat de centrale verdediger optekenen. “Maar we hebben het dit seizoen vaker lastig gehad in bepaalde uitwedstrijden. Iedereen heeft het nu over Jong Ajax, maar vrijdag staat eerst nog Helmond Sport op het programma. We moeten er nu iedere wedstrijd staan. De supporters zijn blij, wij zijn blij. Maar het is nu aan ons om ons iedere keer weer op te laden met zoveel wedstrijden in korte tijd. Vandaag ging het publiek erachter staan en gingen we vol vertrouwen op zoek naar het winnende doelpunt. Dat moeten we meenemen naar vrijdag.” Tegen FC Oss had Pepijn Lijnders voor het eerst sinds een aantal weken weer een plekje ingeruimd voor van de Pavert. “Ik heb inderdaad weinig gespeeld na de winterstop en daar baalde ik van, maar dan moet je zorgen dat je er staat wanneer je weer de kans krijgt. Ik heb de eerste seizoenshelft laten zien wat ik kan en dat niveau moet ik weer oppakken.”

FOX Sports

Sven Braken leek maandagavond onvermoeibaar tegen FC Oss. Het tweede doelpunt van de Nijmegenaren begon dan ook bij een goede balverovering van de spits. “Ik heb geen idee hoeveel kilometers ik heb afgelegd”, vertelt Braken, “maar als het publiek erachter gaat staan geeft dat wel een enorme boost. We wisten van tevoren dat het lastig zou worden om tegen een verdedigend FC Oss te spelen en als je dan echt gevaarlijk wil worden, moet de eindpass goed zijn. Dat deden we in de eerste helft niet goed.”

“De tweede helft ging wel een stuk lekkerder. We komen wel vroeg op achterstand, maar we reageren goed. Dan moet je de koppies niet laten hangen, maar de beuk erin gooien. Dat heb ik altijd gezegd en vandaag zag je dat bij iedereen. Niet alleen binnen de lijnen, maar ook op de bank. Toen wij meekregen dat Fortuna Sittard op achterstand kwam kreeg ik wel even kippenvel. Het publiek ging er geweldig achter staan, er werd zo meegeleefd. Op dat moment stond het bij ons nog 1-1, maar toen ontstond het gevoel van ‘wij gaan het nu niet meer laten liggen.’ Deze lijn moeten we doortrekken. We spelen nog vier wedstrijden en dat zijn vier finales”, sloot Braken af.

Het bericht N.E.C. – FC Oss in de media verscheen eerst op nec-nijmegen.nl.

Bron: NEC