Voorbeschouwing Jong Ajax – N.E.C.

Met de wedstrijd van vanavond meegerekend telt de competitie voor N.E.C. nog maar drie speelrondes. Dat betekent dat N.E.C. nog drie wedstrijden heeft om Fortuna Sittard te achterhalen en directe promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Dat hebben de Nijmegenaren in eigen hand, want wanneer de laatste drie wedstrijden winnend worden afgesloten kronen Pepijn Lijnders en zijn mannen zich tot kampioen van de Jupiler League. Daarom zit er vanavond bij de herkansing op De Toekomst weer maar één ding op: de drie punten meenemen naar Nijmegen.

Afgelopen vrijdag won N.E.C. door doelpunten van Arnaut Groeneveld en Michael Heinloth met 1-2 op bezoek bij Helmond Sport. Daarmee zetten de Nijmegenaren hun goede reeks voort, want de voorgaande twee wedstrijden werden eveneens gewonnen: FC Oss en SC Telstar werden beiden in eigen huis met respectievelijk 2-1 en 3-0 verslagen. Sterker nog, in de laatste tien wedstrijden verloor N.E.C. slechts één keer, in de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Tegenstander Jong Ajax moest in de laatste weken, net als N.E.C., de koppositie uit handen geven. De ploeg van trainer Michael Reiziger won op Tweede Paasdag nog met 2-3 in Dordrecht, maar verloor vervolgens in een week tijd met 0-1 van Jong AZ en met 0-3 van Jong PSV. Inmiddels heeft de ploeg uit Amsterdam de smaak weer te pakken, want net als N.E.C. werd er nu driemaal gezegevierd. Jong Ajax heeft nu evenveel punten verzameld als N.E.C. en won zelfs een wedstrijd meer dan de Nijmegenaren, maar stelt daar ook twee verliespartijen extra tegenover.

Eerder dit seizoen won N.E.C. in de Goffert met 2-1 van Jong Ajax. De bezoekers kwamen nog op voorsprong door Noussair Mazraoui, inmiddels onderdeel van het eerste elftal, maar keken vervolgens binnen een kwartier tegen een 2-1 achterstand aan. Eerst was het Mohamed Rayhi die de score gelijktrok door de bal over doelman Lamprou heen te stiften en vervolgens scoorde Guus Joppen door van dichtbij hard binnen te schieten met zijn linkerbeen. Beiden zullen vanavond hoogstwaarschijnlijk niet aan de aftrap verschijnen, nu Rayhi is uitgeschakeld met een hamstringblessure en Heinloth de laatste weken de voorkeur krijgt boven Joppen.

Maar, wie er vanavond ook aan de aftrap zullen staan, ze dragen allemaal ons rood, groen en zwart. Die kleuren moeten de spelers op het veld verdedigen en wij vanaf de zijkant. We hebben dit seizoen al eens van Jong Ajax gewonnen en vanavond zullen we dat weer moeten doen. Met nog drie finales te gaan hebben we alles in eigen hand, en met elke overwinning komt de titel weer een stap dichterbij. Daarom moeten de jongens knallen vanavond, honderd procent geven en volle bak gaan voor ons N.E.C.!

Het bericht Voorbeschouwing Jong Ajax – N.E.C. verscheen eerst op nec-nijmegen.nl.

Bron: NEC