Nijmeegse auteur publiceert boek over Surinaams radio- en tv-station

Foto: Uitgeverij Boekscout

Als ervaringsdeskundige in de Nederlandse en Surinaamse mediawereld geeft Piet Buitendijk de lezer een inkijkje in het reilen en zeilen bij een Surinaams radio- en tv-programma en de Surinaamse cultuur in het algemeen.

Hierbij is niet alleen de cultuurschok groot, maar weet hij ook het functioneren van de Surinaamse politiek op bijzondere wijze weer te geven. Dit culturele boek wordt sinds vrijdag 3 december uitgegeven door Uitgeverij Boekscout

Vrijwilliger in Paramaribo

In het jaar dat Desiré Bouterse voor de tweede maal tot president van Suriname gekozen wordt, besluit de auteur zijn baan in Nederland op te geven en een jaar vrijwilligerswerk in Suriname te gaan doen. Hij vindt werk bij een radio- en tv-station in Paramaribo. Hij leert het mediabedrijf goed kennen en verbaast zich over absurde situaties in het bedrijf. Tijdens zijn werk ervaart hij dat de Surinaamse cultuur meer verschilt van de Nederlandse dan hij verwachtte. Gedurende een boeiend jaar maakt hij de nieuwsgaring van dichtbij mee. De gang van zaken rondom de verkiezingen geven een nooit eerder gepubliceerd beeld van wat zich achter gesloten deuren afspeelt. Een tweetal ontmoetingen met Bouterse maken het begrip rondom het functioneren van de Surinaamse politiek compleet.

Over de auteur

Nijmeegse auteurAuteur Piet Buitendijk werd in 1957 geboren in Amsterdam. De eerste 25 levensjaren groeide hij op in Amsterdam-Noord. Daarna verhuisde hij naar Enschede voor een technische studie aan de Universiteit. Na vier jaar studeren en het behalen van een diploma, vond hij werk in Nijmegen. Hij bespeurde na verloop van tijd een afnemende interesse in de techniek en kreeg meer belangstelling voor reizen en andere culturen. In het jaar 2015 besloot hij zijn leven definitief te veranderen en nam vrijwillig ontslag. Dat bood de ruimte om een jaar in Suriname te gaan wonen en werken. Terug in Nederland, als vrijwillig werkeloze, kreeg hij meer tijd voor reizen en het publiceren van boeken.

Boekgegevens

  • Titel: Vandaag geen journaal – Anekdotes vanuit een radio- en tv-station in Suriname
  • Auteur: Piet Buitendijk
  • Verschijningsdatum: 3 december 2021-12-06
  • ISBN: 9789464501223
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen