Lichtsculpturen in de binnenstad tijdens Nijmeegse Winterweken

Foto:

Gezelligheid, sfeer en activiteiten voor jong en oud; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken.

Van 18 december t/m 9 januari is Nijmegen nog mooier door acht indrukwekkende lichtsculpturen.

Wandelroute door de stad

Beleef de Nijmeegse Winterweken en wandel een route door de stad langs de diverse lichtsculpturen. Iets extra’s doen? Combineer het dan met een speciale spreekwoordenroute voor kids. Ontdek de stad, de lichtsculpturen en maak kennis met vele Nijmeegse ondernemers. De route en activiteiten staan in een opdrachtenboekje; tijdens de Winterweken onder meer verkrijgbaar in de Stevenskerk.

Winterwekenquiz app

Voor (jong-)volwassenen is er een extra quizroute. Download de Nijmeegse Winterwekenquiz app op je mobiel, via nijmeegsewinterweken.nl. Scan de borden langs de route, test jouw spreekwoordenkennis en beantwoord de quizvragen, terwijl je onderweg geniet van al het moois in de binnenstad. Zijn jullie het snelste? De beste? Dan maak je kans op een prijs: de lokale bon van Nijmegen, te besteden bij meer dan 90 winkels in de stad.

De spreekwoordenroute voor kids én de quiz zijn van 18 december t/m 9 januari gratis te lopen.

Activiteiten in de Stevenskerk

In de Stevenskerk kun je van 28 december t/m 9 januari meedoen aan diverse activiteiten. Kinderen kunnen knutselen, muziek maken, dansen, circusacts uitproberen, luisteren naar hartverwarmende verhalen of naar een theatervoorstelling. Voor volwassenen met liefde voor bier zijn er proeverijen in de kelder van de kerk, van bier wat in Nijmegen wordt gebrouwen. De meeste activiteiten zijn vrij toegankelijk, voor sommigen moet je reserveren. Voor de proeverijen en voorstellingen koop je een ticket.

Winterwensboom

Voor iedereen die een wens voor een ander heeft: maak daar wat moois van en hang die in de WinterWensboom in de Stevenskerk. Op 9 januari worden de winnaars bekend gemaakt. De wensen worden dit jaar mede mogelijk gemaakt door Stichting DE 4DAAGSE.

Speelplaats voor volwassenen

Naast de activiteiten in de kerk is er ook ‘Pop-up de Speelplaats’ op de Grote Markt van 28 december t/m 30 december. Wil je het festivalgevoel terughalen en heb je zin om te spelen met gekke objecten en vrolijke festivalacteurs? Breng dan een bezoek aan deze tijdelijke Speelplaats voor volwassenen.

Maatregelen

Iedereen van 13 jaar en ouder heeft een geldig coronatoegangsbewijs nodig voor de Stevenskerk en Pop-up de Speelplaats. De buitenroutes zijn de gehele dag en avond te wandelen. Kom met de kids overdag en met je vrienden later in de middag voor de quizroute. Zo zorgen we samen voor spreiding van het publiek.

Meer info

Houd nijmeegsewinterweken.nl in de gaten voor de laatste updates en het complete programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen