Laatste dagen van de Nijmeegse Winterweken

Foto:

Nog tot en met 9 januari is de Nijmegen prachtig aangekleed met kerstverlichting én acht grootse indrukwekkende lichtsculpturen. De lichtsculpturen vormen deze Winterweken dé route door de stad die je wilt lopen. En onderweg kom je van alles tegen!

Nijmegen leeft deze Kerstvakantie! Gezelligheid, sfeer, activiteiten voor jong en oud en prachtige verlichting; je vindt het allemaal in de binnenstad tijdens de Nijmeegse Winterweken.

Lichtjesroutes

Van 18 december t/m 9 januari is Nijmegen nog mooier door acht grootste indrukwekkende lichtsculpturen. Beleef de Nijmeegse Winterweken en wandel een route door de stad langs o.a. de prachtige Sneeuwuil in de bomen bij de Ganzenheuvel, druk op de knop om Rudolf zijn rode neus te laten stralen bij de Stevenskerk, vergeet niet om naar het Labyrinth te lopen waar de echte Nijmeegse Keizer Karel over de Waal tuurt. Het indrukwekkende hert staat dit jaar op de Waalkade bij de Veerpoortrappen, een super doorloopster bij de ingang van het Valkhofpark en een rustpuntje in het licht vind je op Mariënburgplein bij LUX: een gigantische kerstbal waar je in plaats kan nemen om optimaal te genieten van de verlichting. Loop door naar Plein ’44 en neem plaats in de Arrenslee! Én als laatste: de grootste verlichte kerstboom vind je op de Grote Markt.

Plattegrond van de lichtsculpturen locaties

Route (jong)volwassenen

Ook de quizroute voor (jong)volwassenen is een aanrader. Deze quiz speel je via een gratis app op je mobiel. Loop de route met maximaal twee personen of met personen uit je huishouden.

Hoe werkt het?

  • Scan één van de QR-borden en download gratis de Nijmeegse Winterweken-quiz app op je mobiel. Meld je aan en je kan direct beginnen!
  • Per stop krijg je achtergrondinformatie over waar je bent of over een spreekwoord, gevolgd door een vraag. Beantwoord de vraag en zie gelijk of je het antwoord goed hebt. Daarna volgen instructies zodat je de route door Nijmegen kunt volgen en het volgende QR-bord kunt vinden. De officiële start van de route is bij de Stevenskerk, maar je kan bij ieder bord beginnen. Heb je de route niet helemaal af? Je antwoorden worden opgeslagen als je een account hebt gemaakt met een e-mailadres. Je kan op een ander moment tussen 18 december tot en met 9 januari je route vervolgen.
  • Onderweg geniet je van al het moois dat de Nijmeegse binnenstad te bieden heeft tijdens de Nijmeegse Winterweken.
  • Indien je een bord niet kan vinden is er de mogelijkheid om die vraag over te slaan of kan je het bord opzoeken op de plattegrond die in de app of hier te vinden is.

Valt er wat te winnen?

Heb je de meeste goede antwoorden in de kortste tijd? Dan maak je kans op een Nijmeegse lokale bon, te besteden bij meer dan 90 winkels in de stad.

Praktisch

De route is ongeveer 3,5 kilometer lang, heeft 34 vragen over spreekwoorden en duurt ongeveer 2 uur. De quizapp kun je downloaden via Google Play, Apple of door het scannen van een van de quizborden tussen 18 december en 9 januari. Klik hier om de route te bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen