Wonderlijke theaterwandeling in het groen van Hortus Nijmegen

Foto: Hortus Nijmegen

Dit jaar bestaat de Botanische tuin van Hortus Nijmegen 50 jaar. In het kader hiervan organiseert de Hortus 50 groep in samenwerking met Theatergroep Spaanse Peper een theater op locatie.

Het weekend van 2 en 3 oktober 2021 staat bij Hortus Nijmegen  in het teken van theater. Wandel op zaterdag- of zondagmiddag met onze gidsen door de prachtige Botanische Tuin en kom terecht in een waar theateravontuur voor jong en oud.

Een boom, een oude tak, een hoge priesteres, een steen, een mug en nog veel meer op de route: ze hebben allemaal een verhaal te vertellen. Vol humor, treurnis of juist melancholie. Maar altijd prikkelend. Tijdens de wandeling van zo’n anderhalf uur duiken overal bijzondere creaties op die de aandacht vragen.

Groene schatkamer van Nijmegen

De verhalen en beelden in de ‘groene schatkamer van Nijmegen’ zorgen zo voor een bijzondere belevenis. Wat voor weer het ook is: mistig of frisjes, van een stralende najaarszon tot schitterende regenbogen… De omstandigheden geven elke wandeling dit theaterweekend een compleet eigen karakter.

De deelnemers lopen in kleine groepen die op diverse tijden starten op de zaterdag- en zondagmiddag. Wie een kaartje (à 10 euro) koopt, kan meteen een dag en een aanvangstijd naar keuze selecteren. De wandeling eindigt in de sfeervolle Theetuin van Hortus Nijmegen. Wie wil, kan met een drankje en een lekkernij napraten over het avontuur.

Feestelijk jubileum

Dit jaar bestaat de Botanische tuin van Hortus Nijmegen 50 jaar. In het kader hiervan organiseert de Hortus 50 groep in samenwerking met Theatergroep Spaanse Peper een theater op locatie.

Locatietheater

Hortus Nijmegen organiseert het locatietheater in samenwerking met theatermaakster Marianne Hermans (Theatergroep Spaanse Peper). Theatergroep Spaanse Peper werkt met (amateur-)spelers aan een theatrale wandeling voor publiek, met prikkelende en poëtische verhalen en wonderlijke personages. Samen met de deelnemers laat regisseuse Marianne Hermans zich inspireren door zeven unieke landschappen in de botanische tuin. Poëtische verbeelding, kwetsbaarheid, humor en fysieke speelstijl zijn terug te zien in haar voorstellingen met Spaanse Peper.

Kijk op www.hortusnijmegen.nl voor meer informatie en kaartjes.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen