Rob Roelofs van Werkkans: ‘Iedereen verdient een kans!’

Foto:

Werkkans biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, of verstandelijke en psychiatrische beperkingen uit de regio Arnhem-Nijmegen, de kans om zich te ontwikkelen en zo mogelijk door te stromen naar reguliere werkbedrijven.

Partnercontent – Werkkans, het bedrijf van Rob Roelofs, is al weer vier jaar is gevestigd aan de Kamervoort 25 in Angeren. In zijn bedrijf wil Roelofs iedereen een kans geven om zich nuttig en gewaardeerd te voelen. Daarbij maakt het niet uit of je uit een justitiële setting komt. “Deze mensen zijn vaak al veroordeeld en oordelen doen we al genoeg. Daarom laat ik met Werkkans zien dat deze mannen en vrouwen echt nuttig zijn in onze maatschappij. Natuurlijk keur ik hun vroegere gedrag niet goed, maar zoals ik al eerder zei, oordelen hoeft niet.”

Loyaliteit en respect

Naast mensen met een justitiële achtergrond begeleid Rob ook mensen met een licht verstandelijke beperking of psychische stoornissen in zijn dagbesteding. “Die mix deelnemers van deelnemers werkt heel goed. Je ziet dat mensen met verschillende achtergronden heel fijn met elkaar samen kunnen werken.”Binnen de groep heerst loyaliteit naar elkaar waarbij respect voorop staat, aldus Roelofs.

Grote en kleine klussen

De dagbesteding bij Werkkans wordt vooral ingevuld met fysiek werk. “We doen kleine en grote klussen. Zo knappen we tuinen van particulieren of bedrijven op. Naast onze eigen ploeg werken we met meerdere reguliere bedrijven om de klussen te klaren.”

Door het samen werken aan een klus gaan de deelnemers zich betrokken voelen bij het werk en verantwoordelijkheid nemen, vertelt Roelofs. “Dat is echt mooi, want dan gaan ze daadwerkelijk participeren.”

In de herfst en in de wintermaanden werken de deelnemers in de werkplaats met staal en hout. “In de werkplaats renoveren we antieke banken, maken we meubels of andere opdrachten voor klanten of gewoon voor de deelnemer zelf. De uiteindelijke bedoeling is, dat ik de deelnemers voorbereid om uiteindelijk door te stromen naar een betaalde reguliere baan. Dit is al met een aantal mannen gelukt.”

Autisme coach

WerkkansNaast begeleider van de dagbesteding is Rob ook (autisme)coach. Begeleiding van kinderen en jongeren tussen de 7 en 21 die met grote maatschappelijke of persoonlijke problemen kampen zijn is Rob een uitdaging. “ik vind de lastigere cases juist het leukst. Dat klinkt heel raar, maar ik houd van uitdagingen. Die zocht ik in mijn vroegere loopbaan als militair ook al op. Jongeren en jong volwassen zijn bij mij bezig met projecten. Daarbij zitten ze niet tegenover mij om over hun doelen te praten, maar juist door bezig te zijn in een werksituatie werken ze onbewust naar bewustwording. Daar zit de kracht van Werkkans. Door middel van de Rots en Water methode , waarvoor ik  gecertificeerd coach ben, kom je vaak bij je innerlijke ik. Daar moet je zijn om je doelen te behalen.”

Uitbreiding

In vier jaar tijd is Werkkans uitgegroeid tot een bekende dagbesteding in de regio Nijmegen, Arnhem en Lingewaard. Wat de toekomst is van Werkkans? “Ik hoop dat ik op meerdere locaties nog meer mensen een kans mag geven met de visie van Werkkans. En dat ik iedereen die hier komt het gevoel kan geven dat ze mogen zijn wie ze zijn. Want iedereen verdient een (werk)kans.”

Contact

Zoekt u ook iets passends voor uw zoon, dochter of cliënt? Vraag dan naar de mogelijkheden [email protected] of kijk op onze website van www.werk-kans.nl of bel/app ons op 0613552632.

Volg Werkkans ook Facebook, Instagram en YouTube en like hun pagina. Zo blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!

 

Reacties