Dit hebben Gelderlanders over voor een hoger salaris

Foto: Michael Gaida, Pixabay

Gelderlanders willen met name een opleiding volgen om meer te verdienen (36,1 procent). Ook is een op de drie Gelderlanders bereid te veranderen van werkgever voor een hoger inkomen.

Dit en meer blijkt uit onderzoek onder bijna 1.500 Nederlanders, uitgevoerd door Nationale Vacaturebank in samenwerking met Panel Inzicht.

Thuiswerken

Krapte op de arbeidsmarkt: dat betekent een betere positie voor werknemers, bijvoorbeeld om een hoger salaris te krijgen. Uit het onderzoek blijkt dat Gelderlanders het vaakst van alle Nederlanders bereid zijn om thuiswerkdagen op te geven als ze hierdoor extra betaald krijgen (11,3 procent). Landelijk gezien zou 8,8 procent het thuiswerken opgeven voor meer inkomen.

Voor een hoger salaris zijn Gelderlanders vooral bereid tot:

  1. Een opleiding volgen (36,1%)
  2. Veranderen van werkgever (34,0%)
  3. Onderhandelen over salaris (27,8%)
  4. Meer uren werken (17,5%)
  5. Minder flexibiliteit in werktijden (12,4%)

27,8 procent van de Gelderlanders is niet bereid om actie te ondernemen om een hoger salaris af te dwingen.

Huizenprijzen reden om van baan te wisselen

De huidige hoge huizenprijzen lijken van invloed op de arbeidsmarkt. Voor 24,7% van de Gelderlanders is de krappe huizenmarkt namelijk een reden om van baan te wisselen. Dit ligt lager dan het landelijke gemiddelde van 27,7 procent.

Vooral onder Nederlandse jongeren is dit percentage hoog: 37,8% van de 18- tot 34-jarigen geeft aan dat de huizenprijzen invloed hebben op hun keuze een andere baan te zoeken, tegenover 20,3 procent van de 50- tot 64-jarigen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen