Bewoners De Notenhout dit jaar zeker nog niet terug

Foto: Google maps

 

De bewoners van de door brand getroffen seniorenflat De Notenhout in Neerbosch-Oost kunnen zeker voor het einde van dit jaar niet terug. Dat laat verhuurder Woonzorg Nederland weten aan De Gelderlander.

Kort na de brand werd gedacht dat de bewoners twee maanden elders onderdak moesten zoeken voordat ze terug konden naar hun appartementen. Nu wordt er vanuit gegaan dat ‘op zijn vroegst eind dit jaar’ de gedupeerden terug kunnen. Maar dat kan ook later worden.

Bouwvergunningen

“Dat ligt aan het tempo waarin bouwvergunningen afgegeven kunnen worden. Die kunnen we nog niet aanvragen, omdat we nog met verzekeringen onderhandelen over hoe schades vergoed moeten worden”, aldus projectleider Renovatie Martin van Duinen namens verhuurder Woonzorg Nederland.

In mei zijn al grote vorderingen gemaakt met de renovatie van het pand, nadat het Openbaar Ministerie het had vrijgegeven. “We hebben al 40 procent van de woningen grotendeels schoon gemaakt. Ook zijn flink wat binnenmuren weggehakt om roetresten in de spouwmuren te verwijderen. Het opknappen verloopt voorspoedig, maar we zijn voor bijvoorbeeld het vervangen van gevels afhankelijk van allerlei factoren die voor extra vertraging zorgen”, aldus Van Duinen.

Feitenonderzoek

De seniorenflat De Notenhout werd op 20 februari dit jaar getroffen door een brand. Vier bewoners verloren hierbij het leven. De start van de renovatie liet maanden op zich wachten, omdat het Openbaar Ministerie eerst een feitenonderzoek wilde doen. Dit sporenonderzoek werd in mei afgerond, maar de analyse van de onderzoeksgegevens is nog altijd in volle gang.

Lees ook:

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen