Praktische gids voor gesprek over armoede uitgebracht door de HAN

Wethouder Aart Slob kreeg de gids onlangs uitgereikt door Corinda Jansen.
Wethouder Aart Slob kreeg de gids onlangs uitgereikt door Corinda Jansen.
Foto: HAN

Armoede doorbreek je niet alleen. Dat staat te lezen op de praktische gids die het resultaat is van twee jaar onderzoek naar een geschikte manier om armoede te doorbreken.

De Werkplaatsen Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen, Twente en Utrecht onderzochten samen met partners in Lingewaard, Oldenzaal en Utrecht wat leidt tot verborgen armoede.

Organiseren van ontmoetingen

“Samen kom je verder”, ziet ook wethouder Aart Slob van de Gemeente Lingewaard als hij de gids ontvangt van onderzoeker Carinda Jansen van de HAN. De gemeente Lingewaard was een van de locaties waar de afgelopen twee jaar het onderzoek plaatsvond. Aart Slob: “In de gids staat een werkwijze voor het signaleren en bespreekbaar maken van armoede. Bovendien staat er in wat we kunnen doen aan het doorbreken van structuren die leiden tot armoede. Op die manier kunnen mensen die in armoede leven weer nieuw perspectief zien.”

De Gids voor het organiseren van Ontmoetingen die niet automatisch plaatsvinden is er voor iedereen die met armoede te maken heeft. Dat zijn niet alleen vrijwilligers en professionals, maar ook voetbaltrainers, ambtenaren of de buurvrouw. Met handige tips uit de gids kunnen zij ook meedoen aan Ontmoetingen of deze organiseren. Het komende jaar gaat de gemeente in drie kernen in Lingewaard hiermee starten. Daar is geld voor beschikbaar. Later komt de gemeente met meer informatie hierover.

De term Ontmoetingen

De term Ontmoetingen komt voort uit de bijeenkomsten in Lingewaard met mensen die ervaring hebben met armoede, vrijwilligers en beroepskrachten. In het onderzoeksproject namen de Gemeente Lingewaard, de Werkplaats Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen, de Zorgalliantie, de HAN, Stichting Leergeld Oost-Betuwe, Rijnstad, SWL, WOONstichting Gendt, Waardwonen en Bind-kracht in armoede deel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen