Eerste Vierdaagsefeestenbier van Nijmeegse brouwerij De Hemel

Foto: Vierdaagsefeesten

Ook al gaan de Vierdaagsefeesten dit jaar niet door, je kunt toch de sfeer proeven van de feesten in de derde week van juli. Zelfs letterlijk: de smaak van de Vierdaagsefeesten in een speciaal biertje!

De organisatoren van de Vierdaagsefeesten zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met  alle grote Nijmeegse brouwerijen: Oersoep, Brouwerij Mannenpap, Brouwtoren, Nevel Wild Ales en Brouwerij De Hemel.

Samenwerking Nijmeegse bierbrouwers

Zij verenigen zich hiervoor in het collectief De Nijmeegse Brouwers. De wil om te samenwerken was er al, en dit is de perfecte aanleiding om te starten met het eerste gezamenlijke project.

Elk jaar gaat één van de aangesloten brouwers aan de slag om een limited edition te maken van een uniek biertje dat zowel kenmerkend is voor de brouwer als voor de feesten. Deze is vervolgens alleen verkrijgbaar in de derde week van juli. Het begin van een mooie traditie die perfect past bij de doelstellingen van de Vierdaagsefeesten: steeds meer duurzaam en lokaal eten en drinken!

Brouwerij De Hemel bijt de spits af

Aan Brouwerij De Hemel de eer om de spits af te bijten. De smaak van de Vierdaagsefeesten volgens Brouwerij De Hemel: een stevige weizen met 6% alcohol, fijn doordrinkbaar met een licht bittertje, voor dat rijke zomerse gevoel.

Het biertje zal vanaf zaterdag 17 juli 2021 verkrijgbaar zijn, van de tap of in fles!

Niet meer te bestellen door horeca en winkeliers

De limited edition Vierdaagsefeestenbier 2021 kan niet meer besteld worden door horeca en winkeliers, alle voorraad is besproken.

Op de foto van links naar rechts het collectief De Nijmeegse Brouwers: Sjoerd Martens (Mannenpap), Vincent Gerritsen (Nevel), Darren Besselink (Brouwtoren), Danny Smink (Oersoep), Thieu Hegger (De Hemel)

Reacties

Cookieinstellingen