Vierde dag Vierdaagsefeesten: gezellige, sfeervolle avond bij tropische temperaturen

Foto: Marcel Krijgsman

Hoewel het tot laat in de avond warm bleef, was er al vanaf het begin van de avond veel energieke vrolijk- en gezelligheid. Door de hitte kwam de vierde dag van de Vierdaagsefeesten laat op gang.

Bezoekers zochten massaal verkoeling in de schaduw, onder overkappingen en aan het water. Van de gratis watertappunten werd gretig gebruik gemaakt.

Er was voldoende ruimte om afstand van elkaar te kunnen houden vanwege de warmte, maar het werd wel gezellig druk. Alléén tijdens het optreden van Ronnie Flex aan de Waalkade gaf de politie het signaal ‘druk’ af. Dit signaal werd wegens de hitte eerder afgegeven dan op een reguliere feestavond. Middels de druktemeter op de app van de Vierdaagsefeesten, konden bezoekers ook zelf zien hoe druk het was bij verschillende locaties en een rustigere plek opzoeken indien gewenst.

170 artiesten

Voor menig podium werd gedanst en gingen de handen in de lucht, zowel bij artiesten als Samantha Steenwijk (Molenstraat), Gio Swikker (Joris Ivensplein) en The Partysquad (Matrixx at the Park), als bij avontuurlijkere programmering. Jonatan Brand, programmacoördinator Valkhof Festival: “Na twee jaar afwezigheid is het schitterend om zoveel bezoekers in al hun verscheidenheid weer intens te zien genieten bij een van onze acht podia en 170 artiesten, waaronder meer dan 70 uit het buitenland. Ons programma wordt omarmd door een net zo divers publiek, van alle leeftijden. Mede door het nieuwe podium Bloem maakt Valkhof Festival niet alleen de staalkaart van popmuziek nog verder compleet, ook ons spectrum van muziekliefhebbers is verbreed. We zijn trots op het feit dat zoveel mensen – we hadden al twee recorddagen – hun eigen programma bij elkaar kiezen, hitte of geen hitte.”

Het bericht gaat verder onder de foto.

Vierde dag

Ook in Park Kronenburg

Nieuwkomer Park Kronenburg is ook zeer tevreden over het verloop van hun eerste deelname aan de Vierdaagsefeesten: ‘boven verwachting’, zo laat de organisatie weten. “We trekken naast onze eigen achterban ook vele nieuwe doelgroepen aan: zo’n gezamenlijk evenement is echt de som der delen. Gisteren konden we met zijn alle van een zwoele zomeravond genieten, we kijken uit naar de rest van de week!”, aldus Gijs Teeuwissen namens Park Kronenburg.

Diehard feestgangers

De diehard feestgangers bleven in de stad om het feest binnen voort te zetten, en waren om 4.00 uur bij de start van de eerste wandeldag van de 4Daagse. Zij juichten de wandelaars toe die nu eindelijk van start konden. Op Roze Woensdag, komen vele feestgangers extra vroeg naar de stad om de wandelaars van een warm onthaal te voorzien.

 

Reacties

Cookieinstellingen