Nijmeegse VVD wil meer elektrische deelscooters

Foto: Sam Loyd, Unsplash

De gemeente Nijmegen gaat ruimte maken voor 200 elektrische deelscooters. De Nijmeegse VVD-fractie vindt dit aantal te laag.

Volgens VVD-fractielid Dennis Walraven is dit onbegrijpelijk: “De gemeente wil wijken gaan inrichten met veel te weinig parkeerplaatsen. Dat praten ze goed door in te zetten op deze elektrische deelscooters. Maar dan willen ze voor de hele stad slechts 200 vergunningen uitgeven.”

Ter vergelijking: in Den Bosch en Groningen worden 400 vergunningen uitgegeven en in Zwolle voorlopig 300, stelt Walraven. “Deze aantallen staan daar ook nog eens los van het aantal parkeerplaatsen. De gemeente wil dat iedereen over gaat op deelmobiliteit, maar vervolgens moeten we van diezelfde gemeente met heel Nijmegen 200 elektrische scooters delen. Wij vinden 400 een beter startpunt. Dan kunnen we vanuit daar altijd nog kijken hoeveel we er extra nodig hebben.”

De Nijmeegse VVD gaat in de gemeenteraad schriftelijke vragen stellen om helderheid te krijgen over de gang van zaken rondom de vergunningverlening en waarom is gekozen voor zo’n laag aantal elektrische deelscooters.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen