Beuningse derde in poëziewedstrijd

Foto: Barako

Evi Cornelissen van basisschool De Hoeven uit Beuningen ging er vandaag met de derde prijs vandoor in de grote VERS finale voor kinderen. “De laatste regels maken haar gedicht tot een parel”, aldus de jury over haar gedicht ‘Het lege landschap’.

In de Stadsschouwburg Amsterdam droegen 32 kinderen hun eigen gedicht voor in een spetterende finale. De presentatie was in handen van Dieuwertje Blok. De gedichten van de finalisten waren geselecteerd uit een paar duizend inzendingen. Door heel Nederland waren er spannende voorrondes waarin deskundige jury’s bepaalden welke jonge ‘dichters’ er doorgaan naar de finale.

Lees ook: Acht Nijmeegse basisscholieren in VERS-finale

Anissa Fortes Da Cruz uit Rotterdam won de eerste prijs. Sumaya Waberi uit Rotterdam ontving de tweede prijs. Batuhan Asik uit Hengelo ontving uit handen van Joy Wielkens de voordrachtsprijs.

De kinderfinale maakt deel uit van een groots opgezette landelijke slotmanifestatie, waaraan in het voortraject ruim 3000 jongeren uit Nederland en België deelnamen. VERS is een initiatief van School der Poëzie in samenwerking met Stichting VSB Poëzieprijs en Poetry International en vindt dit jaar voor de 17e keer plaats. VERS wordt financieel mede mogelijk gemaakt door VSBfonds. www.schoolderpoezie.nl

Het winnende gedicht van Evi Cornelissen
HET LEGE LANDSCHAP

Een slootje loopt door het landschap
Het landschap vol met bomen
De bomen zijn helemaal kaal
Kaal is alles in de herfst
Herfst is koud hier
Hier is het een beetje verdrietig
Verdrietig bijna alles behalve de man
De man loopt met zijn kudde schapen
Schapen die mekkeren
Mekkeren van vreugde
Omdat ze van de man houden
Niet van de vrouw
De vrouw is niet aardig
Aardig zijn is belangrijk,
vooral in het lege landschap

Inspiratiebron: Hester Knibbe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen