Zilveren Waalbrugspeld voor Peter Driessen

Burgemeester Bruls reikte de Zilveren Waalbrugspeld uit aan Peter Driessen op woensdag 10 november. De uitreiking vond plaats tijdens een bijeenkomst van de Zonnebloem in wijkcentrum de Ark van Oost in Nijmegen.

Peter. Driessen (66) werd voorgedragen voor een Zilveren Waalbrugspeld voor zijn jarenlange inzet voor Stichting De Zonnebloem. Driessen is voorgedragen omdat hij sinds 2001 tot eind 2019 vrijwilligerswerk doet voor de Zonnebloem. Hij heeft zich op bijzondere wijze ingezet voor het welzijn van zieken en ouderen in Altrade en Nijmegen–Oost.

Voorzitter en donateur

Het vrijwilligerswerk van de heer Driessen kent een lange geschiedenis. Zo zet hij zich al ruim 18 jaar in voor de Zonnebloem als vrijwilliger. Vanaf 1988 is Peter Driessen al aangemeld bij de Zonnebloem, als donateur. Lange tijd was hij voorzitter van de afdeling. Enkele jaren geleden zijn de afdelingen Altrade en HHK (Hengstdal, Hunnerberg, Kwakkenberg) samengegaan in de afdeling Nijmegen-Oost. In deze afdeling werd de heer Driessen vice-voorzitter, verzorgt hij de ledenadministratie van gasten en vrijwilligers en de uitgave van Duet, het blad voor gasten en vrijwilligers.

Wijkcentrum Daalsehof

Naast zijn ruim18 jaar vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem, heeft Peter Driessen zich ook geruime tijd ingezet als vrijwilliger voor het wijkcentrum Daalsehof. Zijn werkzaamheden bestonden, ongeveer 20 jaar, uit het begeleiden van discomiddagen en zangavonden, affiches maken, zorgen voor promotie via de krant en wijkkrant. Ook zorgde hij voor de financiële verantwoording naar de gemeente toe. Hij stond altijd klaar om iets te organiseren in het wijkcentrum en is zeer zorgzaam voor anderen.

Deskundig en daadkrachtig

De aanvragers typeren Peter Driessen als wijs, deskundig, daadkrachtig, enorm maatschappelijk betrokken, een man met veel inzet, doorzettingsvermogen en liefdevol betrokken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen