Geneeskundestudent Coen Vulders wil mentale gezondheid bespreekbaar maken

Foto: KNMG Studentenprijs

Tijdens zijn depressie ontdekte vierdejaarsstudent Coen Vulders (24) dat iedereen behoefte heeft aan erkenning en herkenning, maar niemand het er overheeft. Daarom startte hij stichting Open Boek Nijmegen. 

Met die stichting wil hij psychische problemen onder jongeren beter bespreekbaar maken.

Depressie

“De eerste twee jaar van mijn geneeskundestudie vlogen voorbij en ik behaalde goede resultaten,” vertelt Coen Vulders in ANS, het studentenblad van de Nijmeegse universiteit. “Mijn depressie zag ik dan ook vooral als hobbel in de weg. Wel merkte ik tijdens mijn behandeling dat ik graag wilde weten hoe andere jongen met hun mentale problemen om gingen. Maar die verhalen waren er nauwelijks. Toen het weer beter met mij ging, besloot ik om daar iets aan te doen.”

Vragen stellen

“Via de stichting ben ik begonnen met het organiseren van een symposium waarin twee jongeren met een depressie hun persoonlijke ervaringen deelden.”  “Dat was een succes. Inmiddels hebben we een tweede symposium georganiseerd over burn-out. Daarnaast is ons bestuur bezig om filmpjes te maken van persoonlijke ervaringen, van onszelf en andere jongeren. Verder probeer ik als jongerenvertegenwoordiger ook op Europees niveau meer aandacht te vragen voor de preventie van psychische problemen onder jongeren.”

Derde plaats KNMG Studentenprijs

Met zijn project was Coen Vulders ook genomineerd voor de KNMG Studentenprijs. Daar werd hij derde.

De KNMG Studentenprijs een initiatief van de KNMG en De Geneeskundestudent. Met deze prijs willen zij maatschappelijk betrokken studenten het podium en de waardering geven die zij verdienen.

Op de foto alle genomineerden tijdens de uitreiking van de KNMG Studentenprijs, met midden voor Coen Vulders.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen