Lijnders: “Voor nu telt alleen de wedstrijd tegen FC Volendam”

Foto:

Lijnders: “Voor nu telt alleen de wedstrijd tegen FC Volendam” | nec-nijmegen.nl

Algemeen,

Met dank aan doelpunten van Frank Sturing en Anass Achahbar was N.E.C. vorige week in Waalwijk met 0-2 te sterk voor RKC. Een week later wacht de thuiswedstrijd tegen FC Volendam, de huidige nummer dertien van de Jupiler League. Trainer Pepijn Lijnders sprak met ons voorafgaand aan de wedstrijd van morgen.

Lijnders is tevreden met de wedstrijd die zijn ploeg vorige week vrijdag in Waalwijk op de mat legde: “We speelden zoals ik het graag zie: We wilden de bal hebben, waren vaak in balbezit op de helft van de tegenstander en er was veel beweging. We hadden onszelf alleen eerder moeten belonen, maar gelukkig scoor je uiteindelijk nog twee keer.” Het was de eerste keer dat N.E.C. onder Lijnders een uitwedstrijd wist te winnen. “Maar ik ben heel tevreden over hoe de spelersgroep toen met de nederlagen omging. We zijn dichter naar elkaar toegegroeid, het groepsgevoel is goed en de spelers willen doorpakken, dat merk je aan alles”.

“Daarom moeten we nu een vervolg geven aan de overwinning tegen RKC”, doelt Lijnders op de aanstaande confrontatie met FC Volendam. “Volendam is in vorm, ze zijn de best presterende ploeg van 2018. Vorige week stonden ze 0-2 achter tegen FC Eindhoven, maar uiteindelijk winnen ze met 3-2. Het is een voetballende ploeg met veel bewegende mensen, daar moeten we goed op voorbereid zijn”, legt de oefenmeester uit. “Dat betekent dat we moeten voorkomen dat zij hun spelletje kunnen spelen en dat hun gevaarlijke spelers niet in een situatie komen waarin ze tegen ons ook daadwerkelijk gevaar kunnen stichten.”

Desondanks gaan de Nijmegenaren uit van eigen kracht. “We willen ons op voetballend gebied altijd verbeteren, daar werken we elke dag aan. Dat houdt in dat we meer beweging rondom de bal willen, vaster moeten zijn in de opbouw en dat onze beste spelers zo vaak mogelijk aan de bal komen. Die speelstijl moet ons kenmerk worden en daar hebben we deze week weer goed op kunnen trainen. De spelers zijn allemaal positief en leergierig en ik merk dat we in fysiek opzicht ook stappen aan het maken zijn. Met zijn allen leven we van wedstrijd tot wedstrijd, dus voor nu telt alleen de vrijdagavond tegen FC Volendam. Dat is het begin van een periode waarin we in korte tijd drie wedstrijden spelen en waarin we echt goede zaken kunnen doen.”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven

Bron: NEC