‘Detailhandel in horeca’: Nijmegen wil meedoen aan nationaal experiment

Foto: Willemijn Hoogveld

Horecabazen zouden hun eigen detailhandel kunnen beginnen als het aan Ben van Hees, wethouder van de binnenstad, ligt. Nijmegen wil deelnemen aan een landelijk experiment waarin wordt getest of de strikte scheiding tussen horeca en detailhandel kan worden opgeheven.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken start dit onderzoek in meerdere gemeentes. Dat liet Van Hees vrijdagmiddag weten tijdens het Nieuwscafé van de Gelderlander. Ook zei de wethouder dat hij hier wel wat in ziet.

“Horeca-ondernemers zien dat aan hun domein geknabbeld wordt. Daarom moet het ook andersom mogelijk zijn: detailhandel in een horecagelegenheid”, vindt Van Hees. Of Nijmegen daadwerkelijk gaat meedoen aan het experiment, is nog onduidelijk. Van Hees heeft er wel alle vertrouwen in.

Arnhem

Zijn collega in Arnhem, Hans Giesing, gaf eerder deze week ook aan open te staan tegenover het idee om bij wijze van proef de strikte scheiding tussen horeca en detailhandel op te heffen.

Café- en restauranthouders zien daar met tegenzin hoe leegstand in Arnhem steeds vaker wordt bestrijdt met pop-up horeca.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen