De Lindenberg eert anonieme graffiti op het pand met lijst

Foto: Sjoerd Los

In januari heeft een aantal anonieme kunstenaars de Lindenberg vereerd met kunstwerken op het pand. De kunstwerken zijn geplaatst in de vorm van graffiti op de bakstenen buitenmuren van het gebouw.

Om de kunstwerken de eer te geven die ze toekomt, heeft de Lindenberg daar nu schilderijlijsten omheen gezet.

Anonieme artiest

Hoofd Facilitair Bedrijf Coen Holten vertelt: ‘We hebben op de bordjes bij de werken nu anonieme artiest moeten schrijven, maar we zouden natuurlijk graag hier de namen van de kunstenaars vermelden. We roepen deze anonieme kunstenaars dan ook van harte op zich te melden bij de Lindenberg.’

Meedenken

De Lindenberg is fan van kunst in alle vormen en maten. Hoewel deze kunstwerken niet in opdracht van het Cultuurhuis geplaatst zijn (ze werden spontaan en in het holst van de nacht geplaatst), wordt de kunstzinnige intentie toch gewaardeerd. ‘Maar,’ zo vertelt Coen, ‘in het vervolg horen we het toch graag van tevoren als iemand zoiets van plan is. Dan kunnen we misschien nog wat meedenken over de geschiktheid van het werk op ons pand’.  

Grote kostenpost

Verwijdering van de graffiti kost Lindenberg Cultuurhuis circa €3.000 per keer – een grote kostenpost. Met de inrichting van deze informele tijdelijke expositie heeft de Lindenberg van een nood een deugd gemaakt. De kunstwerken zijn gratis en dag en nacht te zien op de buitenmuur van de Lindenberg. 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen