Expositie voor Nijmeegse eindexamenleerlingen Art Battle in de Lindenberg

Foto: Sjoerd Los

De tentoonstelling van Art Battle is vanaf deze dinsdag 21 juni te zien in de expositieruimte van de Lindenberg. Art Battle is de jaarlijkse kunstwedstrijd, waarbij eindexamenleerlingen beeldende vorming in Nijmegen en omgeving in een vriendschappelijke wedstrijd het tegen elkaar opnemen.

Opening en prijsuitreiking

Op dinsdag 21 juni om 20.00 uur worden de prijswinnaars van dit jaar bekend gemaakt op de feestelijke openingsavond. De werken worden beoordeeld door een deskundige jury. Per schoolniveau wordt er een winnaar uitgeroepen. Daarna is de expositie nog twee weken te
bezichtigen tijdens de openingstijden van de Lindenberg.

Deelnemende scholen

Aan de wedstrijd doen acht middelbare scholen mee uit Nijmegen en omgeving: Citadel College, Stedelijk Gymnasium, Dominicus College, NSG Groenewoud, Canisius College, Kandinsky College, Pax Christi College en Maaswaal College. Elke school mag per niveau (vmbo/mavo, havo, vwo) één werk insturen om mee te doen aan de wedstrijd.

Talent een podium geven

Doel van Art Battle is het voor het publiek zichtbaar maken wat er aan eindexamenwerk gemaakt wordt op de middelbare scholen en het bieden van een extra drijfveer voor eindexamenleerlingen om wat prachtigs te maken van hun eindwerkstuk. De kunstwedstrijd wordt georganiseerd door Lindenberg Cultuurhuis en Cultuur En School Nijmegen.

De tentoonstelling van Art Battle is te zien van 21 juni tot en met 3 juli.

Online expositie

Na de tentoonstelling in de expositieruimte van de Lindenberg zijn de werken ook nog online te bezichtigen. De expositie van vorig jaar en meer informatie over Art Battle is te vinden op www.cultuurenschoolnijmegen.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen