Pop-up bos brengt kunst, natuur en inwoners samen

Foto: Erik van 't Hullenaar

Van 5 juni tot en met 11 juni staat er een pop-up bos op het Mariënburgplein als onderdeel van het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee in Lux. Inheemse bomen en struiken brengen bezoekers weer wat dichter bij de natuur.

Met een gratis en variërende programmering kun je in het bos elke keer wat anders vinden: kennis, poëzie, muziek of simpelweg even tot rust komen in een groene oase. Na Nimma aan zee verhuist het bos naar zijn definitieve standplaats: Het Biesterhof.

Klimaatfestival Nimma aan Zee

Op maandag 5 juni verhuist het bos van het Linneausplein op de Radboud Campus, waar het vanaf 8 mei heeft gestaan, naar het Mariënburgplein. Daar gaat het onderdeel uit maken van het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee. Het doel van het bos is om mens en natuur dichterbij elkaar te brengen en het gedachtegoed dat de mens integraal onderdeel is van de natuur te onderzoeken. Het tijdperk waarin de mens niet meer ‘boven’ de natuur staat wordt ook wel het Symbioceen genoemd.

Kunst en muziek in het bos

In het bos kun je een expositie vinden van kunstwerken die door kunstmatige intelligentie zijn gegeneerd. Ook vind je er teksten van wetenschappers en kunstenaars die reflecteren op het Symbioceen. Tijdens het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee kun je ook voor ontspannen en gratis kunstprogramma’s terecht in het bos. Op zaterdag komt Inez Nuijten van theatermakers Likeminds het stuk POWER voordragen. Een ontwapenende monoloog van een 18-jarig meisje over klimaatverandering, macht en de grenzen van hoop, geschreven door regisseur Joeri Heegstra.

Zondag 11 juni draagt Lisa Doeland een stuk uit haar nieuw uit te komen boekApocalypsofie voor, wat gaat over recycling, groene groei en andere gevaarlijke fantasieën. Daarna kun je genieten van een concert van de Nederlandse singer-songwriter Florian Wolff. Tot slot kun je tijdens Klimaatpraat jouw klimaatverhaal delen in ruil voor een verhalend portret door een van onze tekenaars.

Bericht gaat verder onder de foto.

Pop-up bos

Verhuizing naar Biesterhof

Op maandag 12 juni verhuist het bos voor de laatste keer naar hun definitieve standplaats op de Biesterhof. Het perceel de Biesterhof is eigendom van Land van Ons, de burgercoöperatie die werkt aan herstel van landschap en biodiversiteit. Zij verpachten grond aan boeren die natuurvriendelijk willen werken. In het najaar worden de bomen geplant.

Over Nimma aan Zee

Kom met het kunst voor klimaat festival Nimma aan zee op 9, 10 en 11 juni in Lux Nijmegen los van de grenzen van je belevingswereld. Verplaats je in inheemse culturen, natuur, organismen en andere en nieuwe realiteiten. Loop met ons door het Nijmegen van de toekomst, wandel door het pop-up bos in de versteende stad, onderzoek mogelijke toekomstscenario’s, kom luisteren naar spoken-word artiesten, spraakmakende en activistische sprekers en nog veel meer.

Het pop-up bos is een samenwerking tussen Lux, Radboud Green Office, Radboud Universiteit en Gemeente Nijmegen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen