105e Vierdaagse vanochtend om 04.00 van start

Foto: Nijmegen Nieuws

Marsleider Henny Sackers loste vanochtend om 04.00 uur het startschot voor de 105e editie van de Vierdaagse. De 50 kilometerlopers mochten daarmee van start.

De wandelaars op de 40 kilometer volgen een uur later en de 30 kilometerlopers vertrekken tussen 07.00 en 08.00 uur. Dinsdag staat de zogeheten Dag van Elst op het programma, een tocht door Lingewaard en de Betuwe die zelfs Arnhem even aandoet.

Prima wandelweer

Henny Sackers, voorzitter van Stichting De 4Daagse, hoopt op ‘een gewone Vierdaagse’. De emeritus hoogleraar sanctierecht, zelf een ervaren Vierdaagseloper, is sinds 2018 marsleider. In zijn eerste jaar was het erg warm. In 2020 en 2021 ging de Vierdaagse niet door wegens het coronavirus. In 2022 was er wel weer een Vierdaagse, maar was het opnieuw erg warm. Zo warm dat het Vierdaagsebestuur moest besluiten om de eerste wandeldag te schrappen wegens de hitte. Later in die week kreeg de Vierdaagse te maken met boerenprotesten op tractoren.

Vorig jaar was de Vierdaagse voor het eerst niet helemaal volgeboekt, omdat veel lopers nog rekening hielden met een terugkeer van de maatregelen vanwege corona. Dit jaar was het evenement sneller dan ooit uitverkocht. De eigen weerdienst van de Vierdaagse voorspelt vier dagen met ‘prima wandelweer.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen