Angelique Krüger onderzoekt leefbaarheid in Gelderland in nieuw tv-programma

Foto: Omroep Gelderland

Hoe is het met de leefbaarheid in Gelderse wijken, dorpen en steden gesteld? In het nieuwe tv-programma Angelique gaat buurtmaken! gaat presentatrice Angelique Krüger op onderzoek uit.

Vanaf 3 september iedere zondag om 17.15 uur te zien op TV Gelderland.

Gelderse bewonersinitiatieven

In Angelique gaat buurtmaken! gaat Angelique Krüger op bezoek bij Gelderse bewonersinitiatieven die bijdragen aan een fijnere woonomgeving. Daarnaast speelt ze wekelijks de buurtborrelquiz en test ze de lokale voorzieningen.

Wekelijks gaat Angelique langs bij initiatieven van Gelderlanders die hun steentje bijdragen. Zo ruimt Angelique in Harderwijk al suppend – staand peddelen op een surfplank – zwerfafval op. Ook bezoekt ze Willemijn in Apeldoorn. Voor haar dochter, die een beperking heeft, wil zij een inclusieve speeltuin realiseren. En in Culemborg ligt een Lief & Leedstraat. Hier bestrijden buren actief eenzaamheid en helpen ze elkaar waar nodig.

Voor Angelique gaat buurtmaken! werkt Omroep Gelderland samen met de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Benieuwd naar wat de alliantie voor jou kan betekenen? Kijk dan op gld.nl/buurtmaken.

Voorzieningen

Een belangrijk deel van de leefbaarheid van een wijk, dorp of stad zijn goede voorzieningen. Iedere week ontdekt Angelique hoe het ervoor staat met een voorziening in een Gelderse plaats. Zo test ze het openbaar vervoer, of er genoeg pinautomaten in de buurt zijn of wat de status is van de sportvoorzieningen in de directe omgeving.

Buurtborrelquiz

Elke aflevering vraagt Angelique twee buurtbewoners de buurtborrelquiz te spelen. De insteek: hoe goed ken jij je buren? De prijs is een borrelplank. Bij ieder goed antwoord wordt de plank verder gevuld.

Angelique gaat buurtmaken! is vanaf zondag 3 september wekelijks om 17.15 uur te zien op TV Gelderland. Afleveringen online (terug)kijken kan via gld.nl/buurtmaken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen