Oversteek bij het station wordt veiliger

Foto: Gemeente Nijmegen

De oversteekplaats bij het plein voor het station krijgt een nieuwe inrichting. Die wordt toegankelijker en veiliger. De fietsbanen worden gescheiden door middel van afscheidingen. In het midden komt, in het verlengde van de Van Schaeck Mathonsingel, een ‘eiland’ voor voetgangers.

Aan beide kanten van het eiland komt een zebrapad over de fietsbaan. Voetgangers hebben hierdoor een kortere oversteek met een rustig middengebied. Fietsers kunnen niet meer kriskras het plein over. Vanaf 25 september start het werk en 29 september 2023 is het klaar. Tijdens het werk staan er borden en een verkeersregelaar.

Beter zicht op de busbaan

In deze tijd worden ook enkele andere aanpassingen gedaan, zoals het verlagen van de heg aan de kant van het station zodat er beter zicht is op de busbaan. De aanpassingen zijn voorafgaand aan de volledige verandering van het stationsgebied de komende jaren. We veranderen de verkeerssituatie mede op basis van de aanbevelingen van de belangengroepen: Zelfregiecentrum Nijmegen, Oogvereniging en Fietsersbond. Op iets langere termijn kijken we of er nog meer nodig en mogelijk is.

Het middengebied wordt daarbij in eerste instantie met tijdelijke elementen opgebouwd. Met sensoren meet de gemeente de verkeersveiligheid. Als blijkt dat de nieuwe verkeerssituatie veiliger is, dan worden de tijdelijke elementen vervangen door meer definitieve materialen.

Kunstwerk Tony Cragg tijdelijk weg

Om de nieuwe verkeerssituatie te kunnen realiseren wordt het kunstwerk (zonder naam) van Tony Cragg tijdelijk verwijderd. Deze komt op termijn terug in het gebied zodra de verkeerssituatie dat toelaat. Op de foto ziet u een Artist impression: Mogelijk eindbeeld van het nieuwe ‘eiland’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen