Oog in oog met Paramaribo: een verhaal zoals nog nooit eerder verteld

Foto: Erik Kastelein

Zaterdag 10 februari houdt Eric Kastelein, de auteur van ‘Oog in oog met Paramaribo’ een lezing over zijn boek in Dukenburg. De lezing is met ruim honderd foto’s en een paar korte video’s tevens een wandeling door het prachtige Paramaribo.

Aan de hand van boeiende en soms emotionele verhalen over ruim honderd cultuurhistorische gedenktekens in Paramaribo wordt de geschiedenis van Suriname op een bijzondere manier verteld.

Gruwelijke omstandigheden

Historicus Eric Kastelein neemt je mee naar verschillende perioden van het land waarin diverse bevolkingsgroepen onder steeds andere omstandigheden, soms zelfs zeer gruwelijke, in het land kwamen en daar een leven leidden waarbij sommigen de dood vonden doordat ze voor anderen opkwamen. Zo is er het verhaal over de moord op 664 Afrikanen in 1738 aan boord van een slavenschip voor de kust van Suriname. Bij de onlusten op plantage Zorg en Hoop in 1884 wordt de jonge Brits-Indische contractarbeidster Janey Tetary in haar strijd voor rechtvaardigheid door Nederlandse militairen doodgeschoten.

Bijzondere prestaties

Maar ook waren er personen die in de loop der tijd bijzondere prestaties hadden verricht voor hun medemens of het land. Bijvoorbeeld Johannes Helstone (1853-1927), een wereldberoemde componist die recentelijk weer in de belangstelling staat.

  • Locatie:          Wijkcentrum Dukenburg
  • Datum/Tijd:  10 februari 2024 / Aanvang: 13.00 u
  • Organisatie:  Werkgroep Caribische en Aziatische Cultuur Nijmegen
  • Toegang:       Gratis / vrijwillige bijdrage mag

 

Paramaribo

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen