Expositie ‘Tales of Nature’ bij Kasteel Hernen

Foto: Frederic Fortanier

In het weekend van 13 en 14 april staat in kasteel Hernen de verbeelding van de natuur in de hedendaagse kunst centraal. In deze duo-expositie is een mooie diversiteit van krachtige, maar ook ingetogen kleuren te bewonderen.

Deze tentoonstelling neemt bezoekers mee op een ontdekkingsreis naar de schoonheid van de natuur.

Kleurrijke schilderijen

De kunstenaars zijn Frédéric Fortanier en Carry van Delft. Fortanier haalt zijn inspiratiebron uit zijn omgeving, zowel binnen als buiten, om zijn onderwerpen te vertalen in kleurrijke schilderijen. Hij ontgint geleidelijk de ruimte die hij nodig heeft voor wat hem wezenlijk boeit: het grote gebaar waarin grote dingen in het leven kristalliseren. Hij exposeerde zijn werken in diverse Europese landen maar ook in China en Dubai.

Floraal werk

Het werk van Carry van Delft bestaat uit drie categorieën: Floraal Werk, Landschap en Zeegezichten. In heldere kleuren en pasteltinten worden met zowel de kwast als het paletmes bloemrijke (vaak pasteuze) taferelen geschilderd terwijl via sponstechnieken haar zeegezichten en landschappen tot stand komen. Bij deze laatste zijn atmosferische effecten waar te nemen omdat zij vindt dat kortstondige veranderingen in het weer emotie en energie toevoegen aan een schilderij.

Het artikel gaat verder onder de foto.

kasteel Hernen

Kasteel Hernen

De expositie is alleen te zien tijdens een bezoek aan kasteel Hernen, waarbij men onder andere een spectaculaire presentatie kan zien over de verdwenen toren.

Kasteel Hernen behoort tot het Geldersch Landschap & Kasteelen en is bekend om haar authentieke uiterlijk en de unieke overdekte weergangen. Het ligt in het dorp Hernen (gemeente Wijchen), slechts 17 km ten zuidwesten van het Rijk van Nijmegen. Het kasteel en de tuinen zijn opengesteld voor bezichtiging op eigen gelegenheid of met een rondleiding. De omgrachte middeleeuwse burcht ligt in een gevarieerd landschap van lanen, bossen en weilanden waar het heerlijk wandelen is.

Informatie

  • Locatie: kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, Hernen bij Nijmegen
  • Data: 13 en 14 april 2024
  • Tijd: 13.00 tot 17.00 uur (laatste toegang 16.00 uur).
  • Kosten: volwassenen € 13,50 en kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00. Donateurs en Museumkaarthouders gratis op vertoon fysieke pas.
  • Reserveren is gewenst en kan via www.glk.nl/hernen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen