Boter bij de vis voor Nijmeegse binnenstad

Foto: CCO

De binnenstad moet van de VVD veel meer aandacht krijgen. Het is en blijft te gek voor woorden dat het college grote bouwmarkten aan de rand van de stad ontwikkelt, terwijl de bezoekersaantallen in onze binnenstad al jaren teruglopen. Waarom stapt het college zo makkelijk over de feiten heen? Omdat ze gedreven zijn door de interne gemeentelijke financiën en niet door de belangen van de ondernemingen in de binnenstad.

800px-2008-09_Nijmegen_stikke_hezelstraat

 

Op de politieke avond van 4 maart ligt er een ‘mooi’ beleidsplan van het college. Het is helaas een plan van woorden en niet van daden. De VVD heeft eerder gepleit voor een structurele verlaging van de parkeertarieven en voor gratis parkeren op zondag. Tegenstanders van autogebruik blijven maar roepen dat de parkeertarieven niet van invloed zijn op het aantal bezoekers. De burger weet wel beter en denkt de volgende keer twee keer na als hij of zij 18 euro moet afrekenen voor het parkeren.

Er zijn nog teveel zwakke plekken in onze binnenstad en die moeten nu aangepakt worden. De leegstand van winkelpanden is in 2014 gegroeid van 8.7% naar 10.6%, maar het college toont geen enkele ambitie om dit percentage te verlagen. De VVD heeft bij de stadsbegroting ingezet op een verdubbeling van de investeringen in de binnenstad. Dat is broodnodig om Nijmegen op de kaart te houden. Alleen met mooie woorden van Wethouder van Hees gaat de binnenstad het niet redden. Onze boodschap aan het college: keuzes maken. Dat betekent stoppen met de plannen voor een bouwmarkt – en mogelijk zelfs retailpark – in Ressen, een structurele verlaging van de parkeertarieven en extra financiële investeringen in de binnenstad.

VVD Nijmegen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen