Winnaars amateurkunst manifestatie Beers exposeren gratis in ’t Aambeeld

Foto: Raam en Maas

Een kleine 60 amateurkunstenaars exposeerden en verkochten zondag 29 maart hun werk tijdens een amateurkunst manifestatie in de Kloosterhof in Beers (bij Cuijk). Die werd voor de elfde keer gehouden door serviceclub Raam en Maas.

Door alle bezoekers en een vakjury werden 3 winnaars gekozen.

  1. Lex Schulte met foto’s (gekozen door de vakjury)
  2. Jose Hendriks met schilderijen (gekozen door het publiek)
  3. Ghacen van de Ven met portrettekeningen (gekozen door het publiek)

Sanne Verhaaf ontving met haar aquareltekeningen de aanmoedigingsprijs. De vier winnaars mogen gratis exposeren in ’t Aambeeld in Wanroij.

De amateurkunst manifestatie in 2013:

Dovenschool in Gambia
Om 11.00 uur werd de opening verricht door wethouder Jilisen uit Cuijk. Schilderes Winy Jacobs uit Cuijk demonstreerde direct bij de ingang van de manifestatie. Ook stond daar een stand van het goede doel, een dovenschool in Jiboro, Gambia, waar een gezin uit Meerlo, de familie Goumans, zich voor inzet. Zij lieten ook zien wat er tot nu toe, met het geld wat er vorig jaar bijeen gebracht is, in Gambia is gedaan. Ook ze verkochten producten uit Afrika.

Alle deelnemende amateurkunstenaars schenken een van hun kunstwerken aan het goede doel. Die geschonken kunst wordt door de leden van serviceclub Raam en Maas verkocht en de opbrengst is geheel voor de dovenschool in Gambia. De stand met de geschonken kunst stond vooraan bij de ingang.

Het bijeen gebrachte bedrag op zondag 29 maart is ongeveer 3200 euro en wordt door de Wilde Ganzen verdubbeld. “In een Afrikaans land kan met dat geld heel veel gedaan worden”, aldus Heleen Ghijsen van Raam en Maas.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen