De gevaren van 31 graden

Foto: Willemijn Hoogveld

Het wordt volgens Weeronline 31 graden vandaag in Nijmegen. Een temperatuur waar veel Nederlanders al de hele week naar uitkijken. Maar let wel op de volgende gevaren.

Kinderen insmeren

Het KWF wil basisscholen verplichten om kinderen in te smeren bij zonnige dagen. Scholen dragen die verantwoordelijkheid volgens de stichting. Ouders smeren hun kinderen vaak zelf in, maar dat lijkt niet voldoende om de hele dag te coveren. Volgens een dermatoloog is factor 15 overigens bij lange na niet voldoende. Bij een lichte huid is zelfs factor 50+ aan te raden.

Huisdier in auto

Je hond in de auto achterlaten wanneer je ‘even snel’ een boodschap gaat doen? Levensgevaarlijk bij hoge temperaturen zoals vandaag. De politie lanceerde vorig jaar de campagne ‘Maak van uw hond geen hotdog’ om mensen bewust te maken van de snel oplopende temperaturen in een auto. Als het buiten 31 graden is loopt het kwik binnen tien minuten in de auto op tot 45 graden. Na een halfuurtje is de temperatuur al boven de 50 graden. En de politie? Die tikt je raam eruit en je krijgt daarnaast ook een boete.

Lees hier het hele weerbericht van vandaag en deze week.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen