Tibbe van den Nieuwenhuizen Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken

Foto: Facebook

Tibbe van den Nieuwenhuijzen, student politicologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen is afgelopen donderdag door Nederlandse jongerenorganisaties verkozen tot Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken. De komende twee jaar gaat Tibbe op zoek naar meningen en ideeën van jongeren, die hij vervolgens bespreekt met beleidsmakers in Europa. De verkiezing is georganiseerd door NJR.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van NJR kreeg hij meer stemmen dan zijn tegenkandidaat Laurens van der Sluijs (21), waarna hij zich de nieuwe Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken mocht noemen. Tibbe is erg blij dat hij is verkozen.

“Toen ik solliciteerde dacht ik: dit is mijn kans, maar ik had nooit gedacht dat ik het zou worden. Ik ben helemaal overweldigd.” Tibbe wil in zijn twee jaar als Jongerenvertegenwoordiger vooral de Nederlandse jongeren en Europa dichter bij elkaar brengen. “Dit jaar is Nederland voorzitter van de EU en dat is een mooie kans om te laten zien dat Europa meer is dan alleen wetgeving uit Brussel.”

Jongerenvertegenwoordigers

Jongerenvertegenwoordigers vormen de schakel tussen jongeren en (politieke) instanties. NJR begeleidt en adviseert jongerenvertegenwoordigers zodat zij de stem van Nederlandse jongeren kunnen laten horen. Tibbe gaat samenwerken met Sjoukje van Oosterhout, zij is al een jaar actief als jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken.

Met het aantreden van Tibbe, zwaait Sebastiaan Rood na twee jaar af als Jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken. Op het gebied van UNESCO, Duurzame Ontwikkeling en de Algemene Vergadering van de VN zijn ook jongerenvertegenwoordigers actief. Kijk voor meer informatie op www.jongerenvertegenwoordigers.nl

NJR

NJR is het netwerk van jongeren in Nederland die ertoe willen doen door hun sterke punten te ontdekken en die te ontwikkelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen