Islamitische geleerde in Stevenskerk bij opening Walk of Wisdom

De Nederlands-Marokkaanse Shaykh al hadith Said ibn Ahmad el-Mokadmi gaat een overweging geven over de wijsheid van de islam bij de opening van de Walk of Wisdom op 21 juni om 12.30 uur in de Stevenskerk van Nijmegen. De Shaykh vervangt geestelijk verzorger Marinus van den Berg die op het laatste moment moest afhaken.

Shaykh Said El-Mokadmi wilde als 14-jarige schooljongen in Nederland al imam worden. Maar hij was door zijn ouders voorbestemd als elektricien of monteur. Het was de steun van een niet moslim – een leraar bij hem op school – die hem de moed gaf zijn droom te volgen. Hij is na 13 jaar studie aan diverse Islamitische universiteiten in verschillende delen van de wereld uitgegroeid tot een traditioneel en academisch opgeleide geleerde.

Said El-Mokadmi

Vrede

De Shaykh is voorzitter en medeoprichter van stichting Al-Islah, een islamschool in Lochem. Hij is een graag gezien docent en geeft lessen in binnen- en buitenland. In Nederland zet hij zich met veel enthousiasme in voor de vrede. Hij was mede ondertekenaar van de vredesverklaring van Nijmegen georganiseerd door de Raad voor Levensbeschouwing en Pax vredesambassadeur Said Bouharrou.

Het is de eerste keer dat Said el-Mokadmi in een kerk een overweging geeft voor een gemengd publiek met veel niet moslims en waarschijnlijk ook veel mensen die geen religie aanhangen. Hij geeft de eerste pelgrims van de Walk of Wisdom gedachten ter overweging mee bij hun 136 kilometer lange pelgrimstocht rondom Nijmegen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen