Nederlandse Bandyvrouwen verliezen derde poulewedstrijd in de laatste minuut

De derde wedstrijd op vrijdag van het Nederlandse bandyteam, tegen Engeland werd in de allerlaatste minuut verloren met 2-1. Vandaag speelde het bandyteam de halve finale tegen Estland.

Het Bandy vrouwenteam met speelsters uit Nijmegen en Bemmel doet mee aan het WK in Zweden. Gisteren wonnen ze ook hun tweede wedstrijd tegen Zwitserland, met 1-0. Frank Peters, voorzitter van de Bandy Bond Nederland, houdt een blog bij over het WK.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden de wedstrijd goed onder controle. De Engelsen speelden ook goed, maar konden niet door de goed gegroepeerde verdediging van Nederland spelen. Na een mooie pass van Hanne wist Glynis haar eerste doelpunt van het WK te maken en haalde de bal zelf uit het net om hem veilig te stellen. Dat is een Nederlandse gewoonte. Iedere speelster die zijn eerste goal in het Nederlands team maakt, krijgt de bal waarmee gescoord is, mee als aandenken.

Drukte voor het Nederlandse doel

Engeland drong hierna aan. Lottie maakt een paar minuten later een kleine overtreding en werd verbannen naar de strafbank voor 6 minuten. De Engelsen hadden een snelle counter en wisten via Ila Hobbins tegen te scoren. In de eerste helft moest er gelukkig ook nog een tegenstander naar de strafbank. De beste speelster van de tegenpartij Barbie Hartley kreeg ook 6 minuten. Helaas konden we niet met een overtal scoren. We bereikten de rust met een 1-1 tussenstand in een gelijk opgaande wedstrijd.

Geheim wapen

Het eerste kwartier van de 2e helft gaf eenzelfde spelbeeld te zien. De laatste 10 minuten begonnen we een beetje te klungelen. Tessa pakte nog een straf van 3 minuten omdat ze nadat er gefloten was de bal wegschoot. Ma Kamikaze, ons geheime wapen, had bijna haar eerste doelpunt te pakken, maar sloeg helaas net over de bal heen. In de laatste minuut van de wedstrijd lag Claire op de bal en de rest van het team op Claire. Dit werd zwaar bestraft met een penalty. Barbie schoot de penalty snoeihard in de bovenhoek. Emma was volstrekt kansloos. Daarna begonnen de Engelsen tijd te rekken. Na een klein duwtje van Michelle, bleef Ila Hobbins, minutenlang dood op het ijs liggen. Zwaar geblesseerd verliet ze het ijs. Gelukkig kon ze 30 seconden later na het laatste eindsignaal weer gewoon juichend het ijs op. Elke avond loopt er een Engelse speelster verplicht rond met een muts in de vorm van een kip. Dat is bedoeld voor de slechtste speelster. Ze verdient die prijs ten volle vandaag.

Op naar de halve finale: Morgen (zaterdag) om 09:00 uur de halve finale tegen Estland. Live op de stream. Zorg dat je het niet mist.