Malus uit Nijmegen wint publieksprijs Ignite Award

Foto: Michèle Giebing

De winnaars van de Ignite Award zijn bekend. Sociaal ondernemer Carlijn van den Berge is uitgeroepen tot winnaar van de IGNITE Award 2021, met haar onderneming Boefjes en Barista’s. De Nijmeegse sappenmaker Malus won met duizend voorkeursstemmen de publieksprijs.

Die was goed voor een cheque van 5.000 euro.

Malus

Behalve Boefjes en Barista’s vielen er donderdag nog twee ondernemingen in de prijzen. InnAut – dat jongeren begeleidt naar een passende baan in de techniek – uit Den Bosch eindigde op de tweede plaats en ontvangt 50.000 euro. De Nijmeegse sappenmaker Malus was de favoriet bij het publiek. Dankzij meer dan duizend voorkeursstemmen ontvingen zij een cheque van 5.000 euro.

Activiteiten en goede koffie

MalusDe Brabantse sociaal ondernemer Carlijn van den Berge werd de winnaar van de Ignite Awards, met haar onderneming Boefjes en Barista’s won ze donderdagmiddag 28 oktober tijdens de finale de eerste prijs. Goed voor een investeringsbedrag van 100.000 euro.

Boefjes en Barista’s faciliteert ontmoetingen tussen ouders met hun jonge ‘boefjes’ en ouderen in woonzorgcentra. Door middel van activiteiten en goede koffie probeert Van den Berge verbinding te leggen tussen deze doelgroepen en zo eenzaamheid tegen te gaan. Ouderen kunnen nieuwe contacten opdoen en zich omringen met kinderlijk enthousiasme, terwijl jonge ouders een plek in hun wijk kunnen vinden om uit hun isolement te komen. Van den Berge kon haar geluk niet op toen ze de uitslag hoorde. “IGNITE-coach Maarten vertelde eerder al dat ik van mijn ‘knuffelbeersyndroom’ af moet en naar buiten moet treden met wat ik doe. Dat ik nu met trots zeg dat Boefjes en Barista’s mijn werk is, is de mooiste overwinning.”

Sociaal ondernemers

MalusDe IGNITE Award is een initiatief van het Anton Jurgens Fonds, dat met dit starterstraject sociaal ondernemers met kennis, netwerk en kapitaal helpt bij het realiseren van hun businessplan. Gedurende een leertraject van acht weken kregen vijf geselecteerde sociale ondernemingen coaching en training op het gebied van haalbaarheid, netwerk, presentatie en het uitwerken van het businessplan. Tijdens de finale, die dit jaar vanwege Covid-19 opnieuw digitaal werd georganiseerd vanuit Industrial Studios in Arnhem, werd na de laatste pitches van de ondernemers door een vakjury bepaald wie er met een award en bijbehorende geldprijs naar huis gingen.

Finale terugkijken

De finale vond donderdagmiddag plaats van 16.00-17.15 uur in de Industrial Studios te Arnhem en is in zijn geheel terug te kijken via deze link.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen