Nijmegen in de race voor Beste Europese toeristische bestemming

Foto: Nijmegen Nieuws

Het Eden Network van de Europese Commissie en de uitgevers Forbes en Condé Nast Traveler hebben Nijmegen genomineerd als een van de beste Europese bestemmingen in 2022.

Twintig bestemmingen zijn geselecteerd op basis van hun culturele en toeristische aanboden hun duurzame ontwikkeling. Nijmegen is de enige Nederlandse bestemming die dit jaar is geselecteerd. Andere bestemmingen waarop gestemd kan worden zijn onder meer Leuven, Rome, Luzern en Kreta.

Keuze voor Nijmegen

Eden Network legt uit waarom Nijmegen werd gekozen:

De Europese Commissie heeft de stad in 2018 de titel van European Green Capital toegekend en ook het tijdschrift The Times rangschikte de stad onder de beste groene bestemmingen ter wereld.

Nijmegen, de oudste stad van Nederland, is ook een jonge stad, met een groot aantal studenten, talrijke evenementen en festivals, unieke hotspots en gezellige restaurants. Perfect voor een culturele stedentrip of een shoppingtrip, maar ook geschikt voor fijnproevers, liefhebbers van natuur, outdoor sporten en wijnliefhebbers.

Stemmen

Steun het Nijmeegse toerisme, de winkels en hotels, steun de festivals, evenementen, instellingen, musea, door Nijmegen de hoogste plaats te geven in de 2022 ranking van de meest trendy bestemmingen in Europa.

Van 20 januari tot 10 februari 2022 kan je via de website van EDEN Network stemmen op je favoriete bestemming. Op 10 februari zal de winnaar worden bekend gemaakt en die bestemming krijgt de titel ‘Beste Europese bestemming van 2022’.

Je kunt hier op Nijmegen stemmen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen