Deelname 100e Vierdaagse soepeler voor jonge, ervaren lopers

Foto: BotMultiChill

De stichting De4Daagse heeft vrijdag bekendgemaakt dat er soepelere regels gelden voor jongeren die volgend jaar aan de honderdste versie van de Vierdaagse willen deelnemen. Dat meldt onder andere De Gelderlander.

Wandelaars die in 1999 of 2000 geboren zijn, en de Vierdaagse in de periode 2010 – 2015 minstens drie keer hebben uitgelopen, zijn verzekerd van deelname in 2016. Oudere lopers zijn verzekerd van deelname als ze vier van de laatste zes edities hebben meegelopen.

Jongste groep

De jongste groep, die nu een jaar of 16 is, mocht vanwege hun leeftijd pas voor het eerst meedoen in 2011 of 2012. Dat maakt het voor hen lastiger de Vierdaagse vier keer te hebben uitgelopen, en vandaar de aparte regels voor die leeftijdsgroep. Wandelaars die nog jonger zijn (dus 12, 13, 14 of 15 worden), zijn ook verzekerd van deelname.

Debutanten die zich in 2016 aanmelden voor het training- en begeleidingsprogramma van de Vierdaagse zijn ook verzekerd van deelname. Tijdens de honderdste editie kan ook eenmalig gekozen worden voor 55 kilometer.

Wil je je nog inschrijven voor de komende Vierdaagse (de 99e versie dus)? Klik dan hier.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen