‘Vuilcontainer blokkeerde nooduitgang seniorenflat Neerbosch-Oost’

Foto: Google maps

De redactie van het NRCV-programma De Monitor bezocht vrijdag de vorige maand afgebrande seniorenflat in Neerbosch-Oost, waarbij 4 doden vielen. Daar zagen ze een vuilcontainer voor een nooduitgang staan. “Vermoedelijk de vaste stek van deze container.”

Het journalistieke programma, dat onderzoek doet naar maatschappelijke kwesties naar aanleiding van binnenkomende tips, schreef het volgende op haar website:

“Donderdag bezochten wij het seniorencomplex in Nijmegen waar op 20 februari een flinke brand woedde. Daarbij vielen vier doden en 40 gewonden. Dit was de enige bruikbare nooduitgang tijdens de brand in seniorencomplex Nijmegen. Toen wij gisteren opnames maakten, stond deze vuilcontainer tegen de deur. Vermoedelijk de vaste stek van deze container.”

4 doden

Op 20 februari 2015 brandde een groot deel van wooncentrum De Notenhout in de Nijmeegse week Neerbosch-Oost af. Vorige week presenteerde de gemeente Nijmegen een rapport naar aanleiding van de brand. Daarin staat dat de flat en de cafetaria waar de brand begon, voldeden aan alle brandweervoorschriften ten tijde van oplevering.

De brand heeft vier levens geëist, en heeft voor tientallen gewonden gezorgd. Het zal nog maanden duren voordat de 90 bewoners weer terug naar hun appartement, als ze dat al zouden willen. Enkele bewoners zeggen niet terug te durven. Ze worden opgevangen bij familie, of in een andere zelfstandige woning. Een enkeling wordt opgevangen in een zorgcentrum.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen