Stolpersteine geplaatst in Nijmeegse binnenstad op 10 april

Foto: Stichting Stolpersteine Nijmegen

Op zondag 10 april worden in de binnenstad, Stikke Hezelstraat, Lange Hezelstraat en Begijnenstraat, de eerste 16 Stolpersteine in Nijmegen gelegd. Dit zijn gedenkstenen die helpen om na te denken over het lot van slachtoffers rond én tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Burgemeester Bruls onthult de Stolpersteine tijdens een speciaal programma dat om 10.00 uur begint, ter hoogte van de Stikke Hezelstraat 54. Iedereen is welkom.

Lotgevallen van de slachtoffers

Om alle slachtoffers van het naziregime een gezicht te geven, zijn hun persoonlijke lotgevallen beschreven. De verhalen kunt u op de website Stolpersteine nalezen. U kunt slachtoffers zoeken op straatnaam. Per huisadres vindt u de namen van de slachtoffers. Klik op het adres om de biografieën te lezen. Zoekt u de verhalen van een van de slachtoffers, maak dan gebruik van slachtoffers zoeken op achternaam. Klik vervolgens op de naam om de biografie te lezen.
Het streven is om elk slachtoffer te herdenken met een eigen Stolperstein. Steeds als er in Nijmegen weer Stolpersteine worden gelegd, plaatsen we de namen van de slachtoffers en hun laatste woon- of werkadres op de website.

Informatie en programma:

Kijk voor meer informatie en het programma 👉 https://www.stolpersteine-nijmegen.nl/stolpersteine-in…
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen