Nijmeegs kamerkoor Sequentus treedt op met Frans repertoire

Sequentus in Frankrijk.
Sequentus in Frankrijk.
Foto: via Sanne van den Heuvel

Het Nijmeegs kamerkoor Sequentus zingt op zaterdag 2 juli een Frans programma in de Petruskerk. Het koor trad eerder dit jaar in Zuid-Frankrijk op met het programma ‘Als het licht wordt’ en voert dit nu eenmalig in Nijmegen uit.

Bekende namen

Sequentus zingt deze avond grotendeels in het Frans. Het koor brengt werken van Debussy, Poulenc en Hindemith en stukken van twee van Nederlands grootste componisten, vader en zoon Hendrik en Louis Andriessen. Het oudste werk dat op het programma staat is het 15e eeuwse Mille Regretz van Josquin des Prez.

Franse première

Deze zomer trad Sequentus op in Tharaux in Zuid-Frankrijk. De groep van 18 zangers en zangeressen en hun dirigent Peter-Paul van Beekum reisde af naar dit idyllische plaatsje. Ze testten hun Franse uitspraak op de lokale bevolking en verdiepten zich als dank in het volkslied van het Franse dorp. Koorlid en componist Lucas Wiegerink tekende het volkslied op met behulp van de oudste inwoners van Tharaux en maakte een muzikaal arrangement waar het koor hun optreden als verrassing mee afsloot.

Koor in beweging

Het Nijmeegse kamerkoor Sequentus ontstond in 2019 uit de twee Nijmeegse koren ‘Het Tussenkoor’ en ‘Elnoséqué’. In 2022 nam Peter-Paul van Beekum het dirigeerstokje aan. Het koor zingt divers klassiek werk en staat open voor nieuwe enthousiaste zangers en zangeressen. Kijk voor meer informatie op sequentus.nl/meezingen.

Het koor zingt in de Petruskerk aan de Schependomlaan 83 in Nijmegen.

De aanvang zaterdag 2 juli is om 20.15 uur. De kaartverkoop à 12,50 euro (kinderen tot 12 jaar gratis) is aan de deur. Voor meer informatie en kaarten reserveren: www.sequentus.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen